AYDIN'ın Germencik İlçesi'nde yaşayan 86 yaşındaki Yusuf Kahraman Gülbez ile 82 yaşındaki Hanım Gülbez'e beyaz eşya satan üç kişi, bir hafta sonra tekrar eve geldi. Teslim edeceklerini söyledikleri buzdolabına yer açma bahanesiyle eve giren zanlılar, sandıkta duran 22 bin lirayla kayıplara karıştı. Kaçarken bir işyerinin güvenlik kamerasının görüntüldeği şüphelilerin yakalanması için çalışma başlatıldı.
Ortaklar Mahallesi 7 Eylül Caddesi üzerinde yaşayan Yusuf Kahraman Gülbez ile Hanım Gülbez çiftine, geçen 4 Temmuz'da, kendilerini pazarlamacı olarak tanıtan biri kadın üç kişi, 1300 liraya elektrikli süpürge, mikser ve buzdolabı sattı. Elektrikli süpürge ve mikseri teslim ederek parayı peşin alan zanlılar, buzdolabını sonra getireceklerini söyleyerek evden ayrıldı. Zanlılar, bir hafta sonra, geçen cumartesi günü, Yusuf Kahraman Gülbez'in evde olmadığı sırada tekrar geldi. Bu sefer yanlarında kadın arkadaşı bulunmayan iki erkek zanlı, ev sahibi Hanım Gülbez'e buzdolabını getirdiklerini, eşyaya yer acacaklarını söyleyerek içeri girdi. Yaşlı kadın bastonuyla koridorda beklerken, zanlılardan biri fırsatını bularak yatak odasına girdi. Sandık içinde duran 22 bin lirayı aldı. Buzdolabını getirecekleri için kapının açık tutulmasını isteyen zanlılar, parayla kayıplara karıştı. Yaşlı kadın bir süre kapıda bekledi ancak gelen olmayınca kapısını kapatıp günlük işlerine döndü. Ertesi gün hırsızlığı fark eden yaşlı çift konudan kızını da haberdar etti. Durum, polise bildirildi. Çalışma başlatan polis, bir marketin güvenlik kameralarını takılan zanlıların kimliğini belirlenmesi ve yakalanması için çalışma başlattı. Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü bildirildi.
YAKALANMALARINI İSTEDİ
Hala olayın şaşkınlığını yaşayan Yusuf Kahraman, "1300 lira karşılığında aldığımız beyaz eşyalar nedeniyle 22 bin liramız çalındı. 20 yıllık emekliyim. İki evim var kirada. Kiralardan ve emekli maaşımdan kısa kısa biriktirdiğim 22 bin lirayı 10 dakikada aldılar. Bir an önce zanlıların bulunmasını istiyoruz" dedi.

FOTOĞRAFLI