Muş Fatma Aliye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri, merkeze bağlı Çatbaşı köyü 75. Yıl Çatbaşı İlkokulunu ziyaret ederek öğrencilere oyuncak ve çeşitli kırtasiye yardımında bulundu.
Muş’ta sürekli köy okullarına yönelik oyuncak ve çeşitli kırtasiye malzemesi yardımında bulunan Fatma Aliye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri, merkeze bağlı Çatbaşı Köyü 75. Yıl Çatbaşı İlkokulu’nu ziyaret etti. İlk olarak okulun anasınıfını ziyaret eden liseli öğrenciler, minik öğrencilere oyuncaklar dağıtarak çeşitli oyunlar ve etkinlikler düzenlediler. Nisan ayında Hasköy ilçesine bağlı Koç köyünü ziyaret ederek öğrencilerin eğitim materyallerini tamamlayan Fatma Aliye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri, köy okullarına yönelik ziyaret ve yardımların devam edeceği belirtildi.
Köy okullarını ziyaret etme çalışmalarının devam edeceğini belirten Fatma Aliye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Mehmet Resul Şimşek, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün kendilerine yardımcı olarak araç tahsisinde bulunduğunu söyledi. Yapılan yardım malzemelerinin içerisinde öğrencilerin de büyük bir payı olduğunu ifade eden Şimşek, “Bugün buraya çocuk gelişimi 12. sınıf öğrencileri, rehber öğretmenimiz Ramazan Geçkim, sayın müdiremiz Selma Ari ve diğer hocalarımız ile beraber bu okulumuza çeşitli malzemeler getirdik. Amacımız merkezdeki ve köydeki okullarımız arasında kardeşliği yardımlaşmayı pekiştirmek. Durumu kötü olan okullara bir kardeş eli uzatmak ve böylece onlarında merkezde sahip olamayacakları şeyi onlara ulaştırmak çabasındaydık. Bu etkinlik neticesinde onlara yardımcı olmak istedik. Gönüllerine yer almak istedik. Gelip durumlarına baktığımız da durumlarının hiç iyi olmadıklarını gördük. Bu tür etkinlikleri diğer köylerde de devam ettirmek istiyoruz. Daha öncede çeşitli köylere gittik” dedi.
Yapılan ziyaret ve dağıtılan hediyelerden dolayı teşekkür eden 75. Yıl Çatbaşı Ana Okulu Öğretmeni Yasemin Güneş Akyüz ise, “Öncelikle il merkezinden buraya kadar gelip bizleri ve minik öğrencilerimizi sevindiren Fatma Aliye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencilerine çok teşekkür ediyoruz. Yapmış oldukları hediye dağıtımından dolayı öğrencilerimiz çok mutlular” şeklinde konuştu.
Yapılan ziyaretler ve yardımların ardından Fatma Aliye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri, minik öğrencilerle birlikte hatıra fotoğrafı çektirerek köyden ayrıldılar.