Samsun'da Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Şevket Özkaya, yapılan PCR testleri ve akciğer sorunları ile ilgili başvurularla ilgili "Yeni bir alt varyant ihtimali ile karşı karşıya olduğumuzu düşünüyoruz" diyerek vatandaşlara çağrı yaptı. 

AŞIDAN KAÇAN BİR VARYANT

Prof.Dr. Özkaya, Samsun Medya Grubu'na yaptığı açıklamada yapılan PCR testleri ve akciğer sorunu ile hastaneye başvuranlarda, yeni bir alt varyant olma ihtimali üzerinde durulduğunu söyledi. Özkaya "Yeni gelen vakalar testten kaçıyorlar. Çoğu da negatif geliyor. Aşıdan da kaçan bir varyant bu. Aşının etkilemediği bir vanyant olduğu düşünülüyor. Bunun için vakalarda artış olursa yeni aşı hazırlanacak. Şuan gözlem sürecindeyiz. Bu nedenle sosyal mesafe, maske ve hijyen konusunda hassasiyetlerin devam etmesi gerektiğini söylüyoruz" dedi.

BAYRAM VE HAC UYARISI

Kurban Bayramı ve hac uğurlamaları ile ilgili de uyarıda bulunan Prof. Dr.  Şevket Özkaya, şunları söyledi: "Özellikle Kurban Bayramı ve hac vazifesi sonrası vaka artışlarının olacağını biliyoruz. Ağır ve kritik hastalık olmaması, insanların yeni mutasyonlara maruz kalmaması için, bireysel koruma tedbirlerine devam etmelerini öneriyoruz."

Haydar ÖZTÜRK

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN