Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, "Dünyanın gözü yaşadığımız bu coğrafyada. Ülkemiz ne zaman güçlense, atağa geçse bazı dış fesat güçler harekete geçiyor" dedi.
Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ile AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, Samsun Birleşik Kafkasya Derneği tarafından organize edilen programda Çerkezler’le bir araya geldi. Kendisi de Çerkez gelini olan Karaaslan’ı Çerkezler bağrına bastı.
Programda konuşan Başkan Yılmaz, birlikteliğe ve dayanışmaya en çok ihtiyaç duyulan bir dönemden geçtiklerini kaydederek, “Dünyanın gözü yaşadığımız bu coğrafyada. Türkiye ne zaman güçlense, atağa geçse bazı dış güçlerin bir müdahalesi oluyor. Ülkemizin haritasını yeniden dizaynetmeye çalışıyorlar. İnşallah 1 Kasım seçimlerinden güçlü bir şekilde ayrılarak yeniden kaldığımız yerden çalışmalarımıza devam edeceğiz. Türkiye, her alanda her konuda güçlü olmak zorunda. Ülkemizin güçlü olmasını istemeyenlerin oyunlarına gelmemeliyiz. Bizler birliğimizi, beraberliğimizi koruduğumuz sürece Türkiye büyümeye ve gelişmeye devam edecektir" diye konuştu.
Türkiye’nin bölgesel sorunların içine çekilerek terör eylemleri ile ülkenin huzurunun bozulmasının hedeflendiğini belirten Yılmaz, "En son Ankara’da yaşanan terör eylemi bunun açık göstergesidir. Onun için bizim beraberliğimiz herşeyden önemli" diye konuştu.
"ZOR BİR DÖNEMDEN GEÇİYORUZ"
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan ise, Türkiye’nin zor bir dönemden geçtiğini belirterek, ’’1 Kasım seçimleri diğer seçimlerden çok çok daha önemli. AK parti olarak tek başına iktidar olmak ve 13 yıllık kazanımları sürdürmek istiyoruz’’ şeklinde konuştu.
Türkiye’ye 1980 Anayasası’nın dar geldiğini belirten Karaaslan, ’’Artık darbe anayasası ile yönetilmek istemiyoruz. Yeni anayasa çalışmaları yapılırken, Çerkezler’in ne denli katkı verdiğini biliyorum. O nedenle önümüzdeki dönem hepimiz için çok farklı bir dönem olacak. Bu mesele memleket meselesidir. Bunun farkında olanlar AK Parti’ye geçiş yapıyor. İçinden geçtiğimiz dönemde egolarımızdan, kırgınlıklarımızdan, küskünlüklerimizden arınıp, birlik beraberlik içinde olmalıyız" dedi.
Program sonrası Başkan Yılmaz, Çiğdem Karaaslan’ın oğlu Yiğit’e hayvanat bahçesini gezdirdi.