Adıyaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen Okullar Arası Artistlik Jimnastik İl Birinciliği yarışmaları düzenlendi.
Spor Genel Müdürlüğü ve Milli Eğitim Bakanlığı ile birlikte organize edilen 2014 - 2015 Eğitim ve Öğretim yılı Artistlik Jimnastik il birinciliği yarışmaları sona erdi. Adıyaman Gençlik Merkezinde yapılan yarışmalarda minikler 1, minikler 2, küçükler 1 küçükler 2 bay-bayan olmak üzere 2 kategoride yarışan öğrenciler, derece yapabilmek için birbirleri ile kıyasıya yarıştı.
50 kız, 10 erkek olmak üzere toplam 60 sporcu yarışmaya katıldı. Büyük çekişmeye sahne olan yarışmalar sonunda dereceye giren öğrencilere ve okullara madalyalarını düzenlenen tören ile verildi.
Törene Vali Yardımcısı Murat Süzen, İl Emniyet Müdürü Fikret Salmaner ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Seyit Ahmet Bağcı, Adıyaman Kredi Yurtlar Kurumu Sami Köroğlu ve Okul Sporları Şube Müdürü Ömer Faruk Dursun katıldı.
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Seyit Ahmet Bağcı, amaçlarının diğer branşlarda olduğu gibi jimnastik sporunda da profesyonel sporcular yetirerek gençlerin ulusal ve uluslararası başarılar elde etmesini sağlamak olduğunu söyledi.
Bağcı; müsabakalarında dereceye giren okulların ve sporcuların 4-5 Mayıs 2015 tarihlerinde Bolu ilinde yapılacak olan Okullar Arası Jimnastik Türkiye Şampiyonasında Adıyaman’ı temsil edeceğini aktardı.