Silivri’de süren 15 Temmuz hain darbe girişimi ile ilgili Harp Akademileri Komutanlığına ilişkin dava bugün de devam ediyor. Duruşma salonuna girmeden önce açıklamalarda bulunan Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, “Bu memlekete kasteden zalimlerin bir an önce hak ettikleri karşılığı bulmasını millet sabırsızlıkla bekliyor” dedi.

15 Temmuz gecesi Harp Akademileri Komutanlığındaki darbe girişimi faaliyetlerine ilişkin dava, Silivri Cezaevi karşısında bulunan İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülüyor. Davaya gaziler ve şehit yakınlarının yanı sıra, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, Ümraniye Sosyal Hizmetler Müdürü Süleyman Ayan, STK temsilcileri katıldı. Duruşma salonunun önünde, "Ümraniye Silivri’nin Takipçisi" yazılı dövizler taşıyan grup dikkat çekerken, duruşma öncesi jandarma tarafından yoğun güvenlik önlemi alındı.

“Zalimlere karşı şehit yakınlarına destek olmaya geliyoruz”

Darbecilerin hak ettiği cezaları almasını beklediklerini belirten Can, “Gerek 17-25 Aralık hadiselerinden sonra bu memlekete kastedenlerin muhakeme edildiği gerekse 15 Temmuz hadisesinden sonra bu memlekete kasteden zalimlerin bir an önce hak ettikleri karşılığı bulmasını millet sabırsızlıkla bekliyor. Ama onların burada duruşmalarda şov yapar halleri milletimizi, gazilerimizi ve şehitlerimizin yakınlarını yaralıyor. Biz burada Ümraniye olarak, Ümraniye Belediyesi, Ümraniye AK Parti teşkilatı, Ümraniye muhtarları ve sivil toplum kuruluşları olarak her hafta buraya düzenli olarak izlemeye geliyoruz. Zalimlere karşı şehit yakınlarına destek olmaya geliyoruz. Gazilerimize destek olmaya, duruşmalarda onların yalnız olmadıklarını göstermeye geliyoruz. Rabbim, şehitlerimize rahmet eylesin, yakınlarına sabır versin, hala tedavisi süren gazilerimiz için Allah şifa versin. Zalimler için yaşasın cehennem” dedi.