Çatalzeytin’de yoğun kar yağışı nedeniyle kapanan köy yolları vatandaşları mağdur etti. Kaymazlar köyü Dumanlar Mahallesi’nde yalnız başına yaşayan şeker hastası Hüseyin Yüksel’e, Kastamonu AFAD’a bağlı 4 kişilik ekip paletli kar aracıyla ulaştı.
AFAD ekibi saat 12.30’da Kaymazlar köyü Dumanlar Mahallesi’nde bulunan şeker hastası Hüseyin Yüksel (65) için harekete geçti. Kastamonu karayolu Dumanlar yol ayrımından AFAD ekibine ait snowtrack TIR’ın dorsesinden indirilerek Dumanlar istikametine saat 13.00’da harekete geçti. 2 metreden yüksek kar örtüsü üzerinde ilerleyen AFAD aracı saat 14.00’te Kaymazlar köyüne ulaştı. Kaymazlar köyü Terzi Mahallesi’nde ikamet eden Sabri Kızılaslan ve komşularına ekmek verildi. Buradan Dumanlar Mahallesi’ne geçen ekip, mahallede yaşayan Şakir Sayan ve Hüseyin Yüksel’e ulaştı.
Köyde tek başına yaşayan Şakir Sayan, “2 metreden fazla kar vardı. Yiyecek içecek olarak makarna gibi yemekler yapıyorum. Zaten tek kişiyim. Hayvanlarım var, çocuklarım İstanbul’da. Yiyecek sıkıntılarımız çok” dedi.
122 AFAD ekiplerini arayarak yardım isteyen Hüseyin Yüksel ise, “Şeker hastasıyım. İlk zamanlar baygınlık geçirdim. Kendi kendime ’Hüseyin panikleme’ dedim. İlk önce Allah’ım var sonra devletim var. Devlet seni burada bırakmaz dedim. Allah devletimizden, sizlerden razı olsun. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Saat 16.00’da Dumanlar yol ayrımına gelen ambulansla ilçe hastanesine ulaştırılan Yüksel’in daha sonra Sinop ili Türkeli ilçesindeki kız kardeşinin yanına gideceği öğrenildi. İlçede son yılların en ağır koşulları yaşanırken, Kaymakamlık ve özel idare ekipleri bütün imkanlarıyla çalışmalara devam ediyorlar. İlçede 14 köy yolu ulaşıma kapalı. 10 köyde de elektrikler kesik durumda.