DİYANET İşleri Başkanı Mehmet Görmez, okul arkadaşı ve aile dostu Mehmet Parlatır'ın cenazesine katılmak için İnegöl'e geldi. İshakpaşa Camii’ndeki törende Görmez, vasiyeti üzerine ölen arkadaşının cenaze namazını kıldırdı.  
Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, dün geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden emekli öğretmen 58 yaşındaki Mehmet Parlatır'ın cenaze törenine katılmak üzere İnegöl’e geldi. İnegöl Müftülüğü’nü ziyaret eden Görmez, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Diyanet Vakfı görevlilerinin deprem meydana gelen Nepal’e ulaştıklarını belirten Görmez, “Burada 2 milyon Müslüman kardeşimiz yaşıyor. Bunlarla daha önce irtibatımız vardı. Ama biz yardım yaparken bu tür musibetlerde felaketlerde yardım yaparken din ayrımı gözetmiyoruz. Fakat ilişkilerimiz oradaki Müslüman azınlıkla olduğu için onlar üzerinde çalışmalarımız şu an başladı devam ediyor. İhtiyacı bize bildirecekler ona göre kararımızı vereceğiz henüz verilmiş bir kararımız yok” diye konuştu.  
Mehmet Görmez burada bir süre dinlendikten sonra okul arkadaşının cenazesine katılmak üzere İshakpaşa Camisi’ne geçti. Cami avlusunda Mehmet Parlatır'ın çocukları ve yakınlarına baş sağlığı dileyen Görmez, burada cami cemaatine kısa bir vaazda bulundu. Daha sonra burada öğle namazını kılan Görmez, ardından arkadaşının vasiyetini yerine getirerek cenaze namazını kıldırdı. Görmez, daha sonra Ankara’ya hareket etti.  

FOTOĞRAFLI