KARABÜK (AA) - AHMET ÖZLER - Spor Toto Süper Lig'de zor günler yaşayan Kardemir Karabükspor, ne içeride ne de dışarıda 70 gündür galip gelemiyor.

En son ligin 13. haftasında sahasında Bursaspor'u yenmeyi başaran kırmızı-mavili takım, bu maçtan sonra çıktığı 8 karşılaşmadan 3 beraberlik ve 5 yenilgi aldı.

Karabük ekibi, ligin 14. haftasında deplasmanda Eskişehirspor'la golsüz, 19 haftasında yine deplasmanda İstanbul Başakşehir'le 2-2 ve 20. haftada sahasında Kasımpaşa'la 1-1 berabere kaldı.

Ligin 15. haftasında evinde oynadığı Balıkesirspor'a 1-0 kaybeden Kardemir Karabükspor, 66. hafta deplasmanda Sivasspor'a 2-0, 17. haftada sahasında Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor ile 18. haftada Fenerbahçe'ye 2-1'lik skorlarla yenildi.

21. haftada Mersin İdmanyurdu'na konuk olan Karadeniz temsilcisi, bu maçı da 2-1 kaybederek galibiyete hasret kaldı. 

Oynadığı 21 karşılaşmada 4 galibiyet, 5 beraberlik ve 12 yenilgi alarak 17 puanla ligin 17. sırasına gerileyen Kardemir Karabükspor, bu hafta Trabzonspor'a konuk olacak. 

- "Kazanmak için her türlü mücadeleyi veriyoruz"

Teknik Direktör Tolunay Kafkas, AA muhabirine yaptığı açıklamada, iyi oynadıkları birçok maçta basit hataların kendilerine pahalıya mal olduğunu söyledi.

Hiçbir zaman inançlarını yitirmediklerini belirten Kafkas, "İyi oynadığımız birçok maçı çeşitli faktörler nedeniyle kaybettik. Bu takım bu ligde kalacak. Bunu yapacak kaliteye sahibiz. Takımın bu durumundan ben sorumluyum. Bu sorumluluğu taşıyacak yürekte ve cesaretteyiz" diye konuştu.