GAZİANTEP’te, Dünya Mimarlık Günü, Demokrasi Meydanı’nda düzenlenen törenle kutlandı. Törende konuşan Mimarlar Odası Gaziantep Şube Başkanı Sıtkı Severoğlu, doğal kaynakların kaybedilmesinin ardından ortaya çıkan iklim değişikliğinin olası afetlere karşı koyma kapasitesini azalttığını söyledi.
Demokrasi Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törene; Mimarlar Odası Gaziantep Şube Başkanı Bekir Sıtkı Severoğlu ve mimarlar katıldı. Anıta çelenk bırakılan ve saygı duruşunda bulunulan törende konuşan Bekir Sıtkı Severoğlu, küresel iklim değişikliğinin uygarlığı tehdit ettiğini söyledi. Evrensel değerlerin hiçe sayıldığı bir dönemden geçildiğini savunan Severoğlu, şunları dedi:
"Biyolojik çeşitliliğin hızla kaybolması ve çevre sistemlerinin genel kirlenmesi olarak görülen iklimsel değişiklik nedeni ile küresel ısınmaya bağlı olarak uygarlığımızın geleceği tehdit altındadır. Buna karşın ülkeler gerekli tedbirleri almamakta ve uluslararası sözleşmelerden kaynaklanan yükümlülüklerini yerine getirmemektedir. İklim değişikliği, tüm dünyada ve bölgemizde en çok hızlı kentleşme, nüfus artışı ve göçün dönüştürücü etkilerinin görüldüğü büyük yerleşimlerde etkisini göstermektedir. Doğal kaynaklarını kaybeden kentlerimizin iklim değişikliğine ve bu değişikliğin getireceği afetlere karşı koyabilme kapasitesi giderek azalmaktadır."

FOTOĞRAFLI