AK Parti Zonguldak Milletvekili Aday Adayı Akın Kaymak, Türkiye Sakatlar Derneği Zonguldak Şubesi ile Karadeniz Bölgesi Muhtarlar Federasyonu Genel Başkanı ve Zonguldak Muhtarlar Derneği Başkanı Şerafettin Nas’ı ziyaret etti.
7 Haziran 2015 tarihinde yapılacak genel seçimlerde AK Parti’den milletvekili aday adayı olan, Akın Kaymak, ziyaretlerini sürdürüyor. Türkiye Sakatlar Derneği Zonguldak Şubesi Başkanı Hüseyin Şirin ve yönetimini ziyaret eden Kaymak çalışmalar hakkında bilgiler aldı.
Akın Kaymak’ın ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Türkiye Sakatlar Derneği Zonguldak Şubesi Başkanı Hüseyin Şirin, Kaymak’a çıktığı yolda başarılar diledi. Kaymak, “7 Haziranda yapılacak genel seçimler dolayısıyla ilimizde birbirinden çok üstün milletvekili aday adaylarımız gerekli mücadelelerini yaptılar ve halkla hem tanışmak hem de sorunlarını yerinde görmek için, bu ziyaretler onlar ve Bizler için büyük önem taşıyor. 15 yıldır ben bu camianın başkanlığını yapıyorum, Bize bir adım gelene bir her zaman üç adım gitmişizdir. Bizim en büyük sorunumuz yer sorunu yıllardır büyük mücadele veriyoruz. İlimizde yer konusunda sıkıntılar olduğundan dolayı şuana kadar bir çözüm bulamadık. Ama mücadelemiz devam edecek. Önümüzdeki günlerde umarım bir çözüm buluruz. Ben bu noktada Akın Kaymak’a çıkmış olduğu bu yarışta iyi bir sıralama alarak ilimizden milletvekili olduğu takdirde, derneğimize ve Zonguldak’a güzel hizmetler vereceğine, ayrıca Akın Kaymak’ın bu görevi başarıyla yapabileceğine yürekten inanıyoruz” dedi.
Akın Kaymak ise “10 Şubat tarihinden itibaren başlayan bir seçim sürecimiz var. Bu kapsamda sivil toplum örgütlerini ziyaret ediyoruz. 7 Haziranda bize görev verildiği takdirde sivil toplum örgütlerinin içinden gelen biri olarak sivil toplumun siyaset üzerinde ülke kalkınmasındaki etkilerine yürekten inanan biri olarak her daim yanlarında değil hizmetlerinde olacağım. Ben başta Hüseyin Şirin olmak üzere dernek yönetimine bizi kabul ettikleri için teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Akın Kaymak daha sonra Karadeniz Bölgesi Muhtarlar Federasyonu Genel Başkanı ve Zonguldak Muhtarlar Derneği Başkanı Şerafettin Nas’ı ziyaret etti.
Ziyarette konuşan Akın Kaymak, insanların samimiyetlerini siyasete yansıtmaları gerektiğini ifade ederek, “Bu tür ziyaretleri oy toplamak için yapmıyorum. Teveccühü ya teşkilatlardan ve vatandaşlarımızdan bekliyoruz. Bunu hizmet yarışı olarak görüyoruz ve gerekeni yapmalıyız diye düşünüyorum. Zonguldak’ın birlik ve beraberlik içinde olması gerektiği düşüncesindeyim. Muhalefetiyle, iktidarıyla her parti kendi içinde bir mücadele içine giriyor ki buna hizmet yarışı diyoruz. Her partinin neticede milletvekili adayları belirlenecek ve ikinci bir mücadele başlayacak, seçime gidilecek. Tüm aday adaylarının aynı samimiyette olduğunu düşünüyor ve inanıyorum” dedi.
Zonguldak için konsensüsün sağlanması gerekliliğini vurgulayan Kaymak, kentin sıkıntılarının çözümü noktasında ortak bir kanaate varmaları gerektiğini belirterek, “Ankara’dan gerekli desteği alamadığımız için sürekli yakınıyoruz ama kendi içimizde konsensüsü sağlamamışız, fikir birlikteliği etmemişiz. Bu fikir birlikteliğinin biran evvel oluşturulması taraftarıyım” ifadelerini kullandı.
Zonguldak’ın en büyük eksinin lobicilik olduğunu kaydeden Kaymak, “Zonguldak’ın, Ankara’da lobisi olmalıdır. Lobiyi sadece siyasetçiler oluşturmamalı, iş adamları ve bürokratlar da bu işin içinde olması gerekiyor. Ancak bu üçlüyü bir araya getirdiğimizde lobi faaliyetleri başlıyor. Ankara’da güçlü bir lobimiz olursa hizmet almamız için hiçbir sebep göremiyorum. Bakıyoruz Türkiye’nin her yeri AKP iktidarında ciddi hizmetler almış ve bu hizmeti alan vilayetlerin hepsinin Ankara’da lobisi var, bu nedenle Ankara’da bizimde güçlü bir lobimiz olmalı. Allah inşallah bugün konuştuklarımızı yarın ispat etmeyi nasip eder” diye konuştu.