Düzce Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Fahriye Hayırsever koordinatörlüğünde öğrenciler tarafından Atatürk Eğitim ve Kültür Merkezi’nde “Öğretim Materyalleri Sergisi” düzenlendi.
Öğretim Teknolojileri ve Materyal Tasarımı dersi kapsamında Pedagojik Formasyon Programı öğrencileri, eğitimin niteliğini artırma amacıyla tasarladıkları öğretim materyallerini sergi kapsamında sundu. Branşlarına yönelik çeşitli öğretim materyallerini tasarlayan öğrenciler, birden fazla duyu ile algılanmayı amaç edinerek, soyut bilginin somut hale getirildiği zenginleştirilmiş bir öğrenme ortamı tasarladı.
Öğrenciler, öğretim materyalleri tasarlama sürecinde, soyut bilginin yoğunlukta olduğu, Matematik, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Coğrafya ve İngilizce derslerinde öğrenme kolaylığı sağlayacak 28 öğretim materyali hazırladı.
Öğretim materyallerinin tasarlanma, hazırlanma ve geliştirilme aşamalarında, Bilim ve Sanat Merkezi Fizik Öğretmeni Adem Akkuş’un proje ve öğretim materyali tasarlama ve geliştirme konusundaki bilgi ve deneyimleri ile öğrencilere destek verdiği etkinlik bir gün sürdü.