Edirne’de, 10 Ocak Çalışan Gazetecileri Günü kapsamında, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği tarafından gerçekleştirilen organizasyonla, kentte görev yapan basın mensupları sağlık kontrolünden geçirildi.
Edirne’de görev yapan basın mensupları, Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Edirne Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği tarafından Edirne Devlet Hastanesi’nde, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü etkinlikleri kapsamında bir dizi sağlık taramasından geçirildi.
İlk olarak tansiyon değerleri ölçülen basın mensuplarının tahlil ve tetkik için kanları alındı. Göz taramasına giren gazetecilerin, göz tansiyonu, görme değerleri ve genel durumları incelendi. Sağlık taramalarının ardından programa katılan basın mensuplarına, Edirne Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği tarafından kahvaltı ikram edildi.
“MAALESEF TESADÜFEN YAŞIYORUZ”
Yaklaşık 30 yıldır gazetecilik mesleğini icra ettiğini hatırlatan Edirne Ajans Gazetesi Haber Müdürü Fikri Yalın, meslek hayatı boyunca ilk defa böyle bir organizasyonla sağlık kontrolünden geçirildiklerini belirterek, "Bu organizasyonun basın mensupları için de iyi bir doping olacağına inanıyorum. Gönül ister ki, basın çalışanlarının diğer haklarına da böyle duyarlı davranılsın, temennim o. Sağlık teşkilatımıza bu duyarlılığında dolayı çok teşekkür ediyorum. Maalesef tesadüfen yaşıyoruz. Ancak böyle yumurta kapıya geldiği zaman tedavi oluruz. Sağ olsunlar, bugün burada bizleri topladılar. İstesek de istemesek de burada sağlık kontrolünden geçirileceğiz. Hiç olmazsa sağlık açısından eksiklerimizi öğreniyoruz" diye konuştu.
AKBAŞ: “BİZLERİ UNUTMADIKLARI İÇİN SAĞLIK ÇALIŞANLARINA TEŞEKKÜR EDİYORUZ”
Edirne Gazetesi Muhabiri Ruhan Akbaş Uç da sağlığın her şeyden değerli olduğunu dile getirerek, "Böyle bir günde bizi unutmadıkları için bütün sağlık çalışanlarına çok teşekkür ediyoruz. Bugün burada tansiyonlarımız ölçüldü, kanlarımızı veriyoruz daha sonrada göz taramasından geçirileceğiz. Küçük çaplı bir check up ama bizleri unutmadıkları için çok teşekkürler" dedi.