İzmir’in Bayraklı ilçesindeki vatandaşlar, Kars’ın Digor ilçesindeki Anadolu Lisesi öğrencilerinden gelen eğitim yardımı çağrısına duyarsız kalmadı.
Kars’ın Digor İlçesi’ndeki, Anadolu Lisesi öğretmenleri ve öğrencileri’nin ’Üniversite sınavlarına hazırlanacak kaynağımız yok’ sözlerinin ardından Bayraklı Belediyesi harekete geçerek bir kampanya başlattı. Belediye’nin başlattığı bu kampanyaya vatandaşlar ise duyarsız kalmadı. Ellerindeki her branş için hazırladıkları YGS ve LYS kitaplarını belediyeye ulaştıran vatandaşlar sayesinde, 30 bine yakın kitap toplandı. Ders kitapları ve testlerin bulunduğu 50 koliden oluşan yaklaşık 30 bin kaynak ise, Kars’ın Digor İlçesi’ndeki, Anadolu Lisesi’ne gönderildi.
Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, Kars’tan gelen çağrıya üzerine harekete geçtiklerini belirterek, "Öğrencilerin bu isteklerini yerine getirmek için hemen harekete geçtik. Bir kampanya başlattık. Vatandaşlar ders kitabı yardımında bulundu. Çok sayıda kitap toplamayı başardık. Bunları adresine teslim ettik. Öğrencilerimiz okusun ve Atatürk Cumhuriyetine bağlı gençler olsunlar. Biz onlardan sadece bunu istiyoruz. Her birinin gözlerinden öpüyorum. Sınavlarında başarılar diliyorum” dedi.