Bitlis’in Adilcevaz ilçesindeki Cumhuriyet Yatılı İlköğretim Bölge Okulu öğrencileri tarafından hazırlanan TÜBİTAK Bilim Fuarı Sergisi açıldı.
Cumhuriyet YİBO öğrencileri tarafından, proje yürütücüsü Ferdi Türkan koordinatörlüğünde bilimsel çalışmaların sergilendiği TÜBİTAK-4006 Bilim Fuarı’nda çeşitli dallarda 24 proje sergilendi. Fuarda İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün katkılarıyla öğrenciler tarafından yapılan birbirinden güzel resimler de sergilendi. Fen ve teknoloji bölümü öğrencilerinin hazırladığı sonsuz görüntü çalışması en çok ilgi gören proje oldu.
Fuardaki stantları gezerek çalışmalar hakkında bilgi alan Belediye Başkanı Necati Gürsoy, öğrencilerin hazırladığı çalışmaları çok beğendiğini ifade ederek, “Öğrencilerimizin hazırladıkları birbirinden ilginç projeleri çok başarılı buldum. Bu tür projeler öğrencilerin ufkunu açacaktır. Bu fuarın hazırlanmasında emeği geçen bütün öğretmen ve öğrencilerimizi kutluyorum” dedi.
Açılış programına Adilcevaz Belediye Başkanı Necati Gürsoy, İlçe Jandarma Komutanı Mesut Başkurt, Cumhuriyet Başsavcısı Kemal Aktaş, Adilcevaz Meslek Yüksekokulu Müdürü Murat Çelik, İlçe Emniyet Müdürü Kazım Kaman, İlçe Milli Eğitim Müdürü Kurbani Özdaş, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.