Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ile Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD) Malatya Şubesi tarafından ortaklaşa düzenlenen Mehmet Duman TFF Grassroots C Antrenör Kursu sona erdi.
Malatya’da uygulamalı ve teorik eğitimlerle gerçekleştirilen kurs, 10 gün sürdü. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Eğitmenleri Coşkun Süer ve Aykut Canik, Malatya, İstanbul, Bursa, Trabzon, Ağrı, Van, Siirt, Elazığ, Adıyaman ve Nevşehir’den kursa katılan antrenörlere uygulamalı ve pratik eğitimler verdi.
Kursla ilgili değerlendirmede bulunan TÜFAD Malatya Şube Başkanı Nihat Bayındır, "Mehmet Duman TFF Grassroots C Antrenör Kursunu başarıyla tamamladık. UEFA B ayarında olan kursta 10 gün uygulamalı ve pratik eğitimler verildi. Verimli geçen bu kursa katılan antrenör arkadaşlarımız, Malatya’dan memnun ayrıldı. Her anlamda güzel bir kurs oldu. İnşallah bundan sonraki süreçte de bu arkadaşlarımız, antrenörlük mesleğine ilk adımlarını atmış oldular. İnşallah Türk sporuna iyi sporcular yetiştirirler, bizde bununla gurur duyarız" dedi.
Bayındır, kursta emeği geçenlere de teşekkür ederek, "TFF Malatya Bölge Müdürü Fahrettin Eserdi, MASKF Başkanı Seyfullah Özdemir ve Yeşiltepe Tesisler Amiri Celal Çılgın’a emeklerinden ve katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Her anlamda güzel geçen bu kurs, ileride Malatya ve Türk futboluna büyük katkı sağlayacaktır" ifadelerini kullandı.
"SADECE ANTRENÖRLÜK DEĞİL, MÜHENDİSLİK HİZMETİ DE GÖRÜYORUZ"
Malatyalı antrenörlere değer verilmesini istediklerini dile getiren Bayındır, şunları söyledi: "Malatya’da her zaman başarıyı, Malatyalı antrenörlerle yakalamışız. Onların bu işte emeği çok fazladır. Saygıyla, minnetle teşekkür ediyorum. Tabi ki bu süreçte Malatyalı antrenörlerden başarısız olanlarda vardır. Futbolda arz talep vardır. Sonuçta bizlerde birer işçiyiz. Kurumun başındaki insanlar bizi talep ederler, bizde bu talepler noktasında şartlarımızı sunarız ve kabul ederiz. Göreve geldiğimiz yerde de sadece antrenörlük mesleğini icra etmez, orada bir mühendislik hizmeti görüyoruz. Binanın inşasından, işçinin sorununa kadar her şeyle ilgileniriz. Malatyalı antrenörler daha çok saha dışı olaylarla mücadele etmişlerdir. Bu noktada kendi değerlerimize sahip çıkalım. Tabi ki başarısız olan antrenörlerimizde vardır. Bu antrenörlerimizin de bu yarışın içerisinde kenarda kalmaları gerekiyor. Kenarda kalan arkadaşlarımızda vardır. Antrenörlükte emek harcarsanız, bu kat be kat size geri döner. İyi yapmışsanız iyi, kötü yapmışsanız kötü döner. Feyyaz Uçar’ın Yeni Malatyaspor’da göreve gelmesiyle birlikte Malatyalı antrenörlerle ilgili spekülasyonlar çoğaldı. 244 tane TÜFAD Malatya Şubesine üye olan antrenör arkadaşlarımız var. Bunların içerisinde gerekli donanımlara sahip, bu kulübü alıp şaşalı yerlere getirebilecek kapasitedeler. Bunun perde arkasında neler var? Sadece antrenörlerin başarısı yatıyor mu? Maalesef yatmıyor. Günümüzde antrenör sadece mesleğini icra ederek bir yere gelemiyor. Buda maalesef acı bir gerçek. Biz istiyoruz ki, Malatya’da Malatyaspor’u ve BAL Ligi’nde yöneticilik yapanlar, bu değerlere önem versinler. Bu değerler doğrultusunda antrenör tercihlerini yapsınlar. Yapanlar var, zaten başarıyı da yakalıyorlar. Temennimiz bundan sonra da bu değerler doğrultusunda antrenörlük mesleğini icra eden insanları bir yere getirmek. Bu anlamda sıkıntı yaşanan, olumsuz işlerin içerisinde olan antrenör arkadaşlarında bir kenara çekilip, bir yerde beklemeleri gerekiyor."