Karabük TSO Başkanı Tuncay Özcan, oda olarak akreditasyon sürecini tamamlamak üzere olduklarını ve yeni stratejik planı hazırladıklarını söyledi.
Özcan, gazetecilere yaptığı açıklamada, Karabük TSO olarak şuan akreditasyon sürecini yürüttüklerini belirterek, “ Şuan Türkiye’de akredite olmuş çok fazla TSO yok. Bizler son kontrolümüzü çok ciddi puanla başarılı bir şekilde geçtik. Bu yılın son çeyreğinde akreditasyon sürecimiz bitmiş olacak. Buda üyelerimize daha kaliteli hizmet olarak yansıyacak. Burada her üyemiz bizim bir müşterimiz gibi. Müşteri memnuniyeti çok önemli. Personelin eğitimi ve üyelere olan davranışı bakımından kaliteyi arttırma çabası içersindeyiz” dedi.
Tuncay Özcan oda olarak yeni stratejik planlarını yeniledik ve sonuna geldiklerini de ifade ederek, “ Bu plan ile gelecek 4 yıl içindeki ne yapılması gerekli, hangi dönemlerde hangi programı var tam bir el kitabı. Kişilere bağlı olmadan, TSO’yu kurumsal bir yapıya kavuşturursak, kendini güncelleyebilen, hedeflerini takip edebilen bir yapıya kavuşturmuş oluruz. Bunun yanında yeni yapacağımız TSO binası ile ilgili çalışmalarımız sürüyoruz. Karabük’e yakışır bir binamızı hizmete alacağız” diye kaydetti
Özcan, Karabük’ün sorunlarından biri olan kantarın şehir dışına çıkması gerektiğini de kaydederek, “ Bildiğimiz kadarıyla Kantar için üçevler bölgesinde alanları ayrılmış çift taralı olarak ve oraya konuşlanacaktı. Bu süreç birazcık uzadı ve neden uzadığı yönde bir bilgimiz yok. Kantarın biran önce şehir dışına çıkmasını ve yerinde görevini yapmasını talep ediyoruz” dedi.
Filyos liman projesi bir iki aya kalmadan yargı sürecinin tamamlanarak çalışmalara başlanacağı umudunda olduklarını da kaydeden Özcan, " Filyos Liman’ı ile ilgili yargı süreci var. Bayramdan sonra süreç fazla uzamadan projenin başlayacağı yönünde umutlarımız var. Sonuçta ihaleye giren firmaların şikayeti ile yaşanan bir durum var. Filyos liman projesi bir devlet projesi. Bu dönemde gündeme gelmiş 3 önemli limandan bir tanesi. Stratejik öneme sahip bir liman. Siyasi söylemlerde kalacak bir proje değildir. Bir iki aylık süre zarfında yargının gerekli kararı vererek çalışmaların başlayacağını temenni ediyoruz. Alt yapı çalışmalarının başlaması ile ile birlikte üst yapının da ihale edilerek limanın topyekun hizmete hızlı bir şekilde girmesini arzu ediyoruz” şeklinde konuştu.