GÜMÜŞHANE (AA) - Gümüşhane Valisi Yücel Yavuz, 15 Mart Pazar günü yapılacak Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) dolayısıyla mesaj yayımladı.

Yavuz, mesajında, Gümüşhane'de 26 merkezde sınava girecek öğrencilerin rahat ve huzurlu şekilde sınava girebilmeleri için sınav güvenliğine ilişkin her türlü tedbirin alındığını belirtti.

Adaylar için hayati önem taşıyan bu sınavın sakin, huzurlu ve güvenli şekilde yapılabilmesi amacıyla sınavın yapılacağı tüm yerleşim birimlerinde, otoların klakson çalmamaları, her türlü resmi ve özel törenler sırasında dışarı yayın yapılmaması, düğün konvoylarının oluşturulmaması, sınavların yapılacağı okulların çevresindeki inşaatlarda ve iş yerlerinde gürültülü çalışma yapılmamasının büyük önem arz ettiğine dikkati çeken Vali Yavuz, şunları kaydetti:

"Sınava katılacak adaylardan, nüfus cüzdanını kaybeden veya yeniden çıkarmak isteyenler için sınav günü 07.00-10.00 saatleri arasında Nüfus Müdürlüğü açık olacaktır. Bu amaçla Nüfus Müdürlüğümüze müracaat eden adayların, yanlarında 2015 YGS Giriş Belgesi ve son 6 ay içerisinde çekilmiş 2 fotoğraf bulundurmaları gerekmektedir. Gençlerimizin uzun ve yorucu çalışmalarının değerlendirileceği bu sınav nedeniyle tüm vatandaşlarımızdan gerekli duyarlılığı göstermelerini bekliyor, geleceğimizin teminatı gençlerimize ve ailelerine başarılar diliyorum."