Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, Mesut Yılmaz Parkı’nda bir takım incelemelerde bulundu.
Uzun yıllardan beri atıl vaziyette bulunan Mesut Yılmaz Parkı, Başkan Karaçanta’nın talimatlarıyla Belediye Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nce revizyon çalışmaları başlatıldı. Karaçanta, beraberindeki Başkan Yardımcıları Ferit Yenice, Yakup Yıldız, Park ve Bahçeler Müdür Vekili Peyzaj Mimarı Özge Erginbay ile birlikte Mesut Yılmaz Parkı’nı gezerek yapılacak çalışmalarla ilgili bilgiler aldı.
Mesut Yılmaz Parkı’nın eski günlerine döneceğinin müjdesini veren Başkan Murtaza Karaçanta, parkın yeniden elden geçirileceğini kaydetti.
Mesut Yılmaz Parkı’nda yapılacak çalışmalarla ilgili bilgiler veren Park ve Bahçeler Müdür Vekili Peyzaj Mimarı Özge Erginbay, “Medeniyetin ve yaşam kalitesinin bir göstergesi olarak kabul edilen açık yeşil alanlar, kentsel ortamdaki önemi her geçen gün giderek artmaktadır. Kars Kenti imar planında 123,3 hektar alan park alanı öngörülmektedir. Ancak bu alanın yalnızca 6.6 hektarı park alanı olarak kullanılmaktadır. Kars kent merkezindeki önemli rekreasyonel alanlardan biri olan Mesut Yılmaz Parkı Kars halkı için önemli bir yere sahiptir. Parka gösterilen ilgi son yıllarda azalarak, halkın uğrak yeri olan park, yerini kötü amaçlar için kullanan insanlara bırakmıştır. Revize peyzaj projesi çizilen parkımız yakın zamanda yenilenerek halkın hizmetine sunulacaktır” dedi.
Parkta en önemli konulardan birisnin güvenlik olduğuna dikkat çeken Özge Erginbay, “Parkımızda en önem verdiğimiz konu güvenlik konusudur. Bu yüzden park sınırları oluşturularak parkın girişleri kontrol altına alınacaktır. Mevcutta bulunan iki adet süs havuzu, fonksiyonunu kaybeden amfi tiyatro, on adet çardak ve piknik masası, mevcut yollar, mevcut restorant -cafe tadilattan geçerek yenilenecektir. Parkımızda engelli vatandaşlarımızı da unutmayıp çocuk oyun gruplarını onların da yararlanabileceği özellikte yapılacaktır” diye konuştu.
Karslıların kaybettiği Mesut Yılmaz Parkı’nı yeniden kazandıracaklarını ifade eden Erginbay, parkı kısa sürede hizmete sunacaklarının da müjdesini verdi.
Mesut Yılmaz Parkı’nda incelemelerde bulunan Karaçanta, başkan yardımcılarından çalışmaların en kısa sürede bitirilmesi istedi. Karaçanta daha sonra parktan ayrıldı.