Engelliler Haftası dolayısıyla Ardahan’da çeşitli etkinlikler düzenlendi.
Etkinlikler, Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü Metin Ürgün’ün Engelsiz Yaşam ve Rehabilitasyon Merkezi’nden faydalanan çocuklarla birlikte Ardahan Valisi Ahmet Deniz’i ziyareti ile başladı. Ziyarette Vali Deniz’e, Engelsiz Yaşam Merkezi’nden faydalanan çocukların yaptığı resim tablosu hediye edildi.
Etkinlikler daha sonra Halk Eğitim Merkezi salonunda devam etti. Burada ki programda, Engelsiz Yaşam ve Rehabilitasyon Merkezi ile Eğitim Uygulama ve İş Eğitim Okulundan faydalanan engelliler tarafından türkü, şiir, dans ve tiyatro gösterileri yapıldı. Engellilerin gösterileri salonu dolduran katılımcılar tarafından uzun süre alkışlandı.
Programda konuşma yapan Vali Ahmet Deniz, “İnsanlar bazen doğduğunda engelli oluyor, bazen de hayat insanları birtakım kazalar sonucu engelli durumuna düşürebiliyor. Bugün Engelliler Haftası’nı kutlarken şunu bilmemiz gerekiyor; hepimiz birer engelli adayıyız. Yarınımız için hiçbir garantimiz yok. Onun için engelli vatandaşlarımızın durumunu ancak kendimizi onların yerine koyarak anlayabiliriz. Son yıllarda ülkemizde özellikle engelli vatandaşlarımıza yönelik hem sosyal, hem de evde bakım hizmetleri açısından olumlu gelişmeler yaşanmaktadır. Gelişmiş ve kalkınmış olmanın temel gereğinden bir tanesi de devletin engelli vatandaşlarına en iyi hizmeti götürmesidir. Engelli vatandaşlarımıza her alanda erişilebilir bir ortam sağlamak çok ama çok önemlidir. Biz, geçmişimize baktığımız zaman, göçmen kuşlarının sağlıklı yaşaması için vakıf kurmuş bir milletiz. Her zaman sevgiyi, barışı, kardeşliği ve hoş görüyü ön planda tutacağız. Bütün engelli kardeşlerimizin huzur içerisinde sağlıklı yaşamalarını temenni ediyorum” dedi.