Dünya Okçuluk Federasyonu tarafından ‘2014-Yılın Sporcusu Ödülleri’ne aday gösterilen Karşıyaka Belediyesporlu Ecem Cansu Coşkun zirveye ortak oldu. Federasyon yetkilileri, Ocak ayı sonuna kadar sürecek oylamada şu ana dek Milli sporcumuz Coşkun ve ABD’li Erika Jones’un ilk iki sırayı paylaştığını duyurdu.
LİSTEDEKİ TEK TÜRK
Başarılarıyla 2014 yılına damga vuran sporcuları seçmek için internet üzerinden oylama başlatan Dünya Okçuluk Federasyonu, tek Türk sporcu olarak Karşıyaka Belediyesporlu Ecem Cansu Coşkun’u aday gösterdi. Coşkun, 4 kategoride süren yarışta makaralı büyük bayanlar kategorisinde yer aldı. Coşkun’un rakipleri ise Güney Koreli Bomin Choi, Slovenyalı Toje Cerne, ABD’li Erika Jones ve Kolombiyalı Sara Lopez oldu.
COŞKUN VE JONES ÖNDE
Federasyon, geçtiğimiz günlerde oylamanın gidişatı hakkında yaptığı açıklamada, makaralı büyük bayanlar kategorisinde Ecem Cansu Coşkun ve ABD’li Erika Jones’un ilk iki sırayı paylaştığını duyurdu. "http://awards.worldarchery.org" internet sitesi üzerinden gerçekleştirilen oylamanın 31 Ocak 2015’e kadar devam edeceği de belirtildi.
YAŞI KÜÇÜK, BAŞARILARI BÜYÜK
Karşıyaka Belediyesi Spor Kulübü’ne geçen Ekim ayında transfer olan 20 yaşındaki milli sporcu, bugüne kadar Türkiye’de 30, yurt dışında da 10 madalya kazandı. Avrupa ve dünya şampiyonalarında önemli dereceler elde etti. Coşkun, geçen Ağustos ayında Polonya’nın Wroclaw kentinde yapılan Dünya Okçuluk Kupası 4. Ayak Yarışları’nda altın madalya kazandı. Coşkun, son olarak da ‘Sonbahar Okları Türkiye Kupası’nda adını zirveye yazdırdı.