19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın 96’ncı yıl dönümü, 19 Mayıs 2015 Salı günü Ardahan’da büyük bir coşkuyla kutlandı.
Kutlamalar, Atatürk Anıtı’na çelenk konulması ile başladı. Daha sonra 80. Yıl Cumhuriyet Şehir stadyumundan protokol üyeleri, öğrenciler ve vatandaşlar kutlama programının yapılacağı Ardahan Kalesi’ne kadar yürüyüş yaptı. Ardahan Kalesi’nde ARÜ Halk Oyunları Topluluğu ile ARÜ Yenisey Fikir, Sanat, Gösteri Kulüpleri tarafından izleyenleri büyüleyen danslar sunuldu.
Kutlama programlarına Vali Vekili Deniz Pişkin, Belediye Başkan Vekili Akın Günal, Ardahan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. M. Hanefi Palabıyık, Tugay Komutanı Tuğgeneral Erdem Kargın, Vali Yardımcısı Muharrem Coşgun, İl Emniyet Müdürü Selami Hüner, İl Jandarma Komutanı Osman Yeşilöz, kurum müdürleri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Törenlerin başlangıcında bir açış konuşmasını yapan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Utku Ata Nesiboğlu, “Sevgili gençler… Binlerce şehit vererek, sıkıntı ve yokluklar içinde, büyük özverilerle kurulan Türkiye Cumhuriyeti sizlere emanettir. Bu değerli emaneti yaşatmak ve sonsuza kadar korumak, gelecek kuşaklara en iyi şekilde aktarmak, en başta gelen görev ve sorumluluğunuz olmalıdır.” dedi.
Konuşmanın ardından ARÜ Yenisey Fikir, Sanat, Gösteri Kulübü tarafından Latin Dansı “Baçata” ve ARÜ Halk Oyunları Topluluğu tarafından ise Kafkas Halk Oyunu sergilendi. ARÜ Yenisey Fikir, Sanat, Gösteri Kulübü tarafından sergilenen “Danza Kuduro” isimli gösterinin sergilemesinin ardından yapılan ödül töreni ile kutlamalar sona erdi.
ARÜ Yenisey Yerleşkesi’nde Konser
Gençlik Şöleni etkinlikleri kapsamında ARÜ Yenisey Yerleşkesi’nde konser düzenlendi. Konser, 18 Mayıs 2015 tarihi pazartesi günü Ardahan Gençlik Merkezi Müzik Ekibi tarafından gerçekleştirildi. saat 15.30’dan itibaren başlayan konser ile ARÜ’lü öğrenciler müzik ziyafeti yaşadı.