Bayındır’ın 900 metre rakımdaki dağ köyleri, bir haftadır süren ağır kış şartları yüzünden zor günler yaşarken, yine Bayındır’ın 700 rakımlı Turgutlu sınırındaki Kızılkeçili mahallesini, Turgutlu’nun Kabaçınar mahallesine ve Manisa’nın Turgutlu ilçesine bağlayan yolda heyelan meydana geldi. Kızılkeçili mahallesi için hayati öneme sahip yol ulaşıma kapanınca 400 haneli köyde halk ekmeksiz hayvanlar yemsiz kaldı.
Heyelan bölgesinde incelemelerde bulunan ve acil çalışma başlatan Bayındır Belediye Başkanı Dr. Ufuk Sesli heyelan bölgesinin Turgutlu sınırı içinde kaldığını; ancak bu kış şartlarında köylülerin hayatının olumsuz etkilenmemesi ve acil ihtiyaçların karşılanması için servis yolunun Bayındır Belediyesi tarafından açılarak ulaşımın sağlanacağını, diğer çalışmaların ise Turgutlu Belediyesi tarafından yürütüleceğini bildirdi.
Öta yandan, Alankıyı mahallesinde yağmurdan sonra sıcaklık aniden düşünce kiraz, ceviz, kestane bahçeleri ve kızılçam ormanı buzlar altında kaldı. Buzun ağırlığını taşıyamayan ağaçlar kırıldı ve bazıları da kökünden söküldü. Bayındır Belediyesi tarafından aralıksız yürütülen çalışmalar sonunda yolun ulaşıma açılarak yardım ekiplerinin köye girmesi sağlandı.
Belediye başkanı Dr. Ufuk Sesli meyve bahçeleriyle ormanda hasarın büyük olduğunu, köylülerin tek geçim kaynağı olan meyve bahçelerinden en az üç yıl ürün alınamayacağını, zararın karşılanması ve çiftçilerin borçlarının ertelenmesi için Valiliğin biran önce hasar tespit çalışmalarını başlatmasının ve bölgenin afet bölgesi ilan edilmesi gerektiğini bildirdi. Başkan Sesli, ’’Alankıyı’da hayatın normale dönene kadar belediye olarak vatandaşlarımızın yanındayız’’ diye konuştu.