Milli Eğitim Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı Saha Ziyareti Grubu, proje uzmanı Erkan Çuhadır eşliğinde Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nü ziyaret etti.
Saha ziyareti Grubu, Mersin İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca, Eğitim Uzmanları Şükriye Akan, Ayçin Ünal ve Nadir Yıldırım tarafından karşılandı. Eğitim Uzmanı Nadir Yıldırım, eğitim ve öğretim alanında özgün ve modern uygulamaların ödüllendirilerek teşvik edilmesi ve paylaşımının sağlanması amacıyla 2012 yılından bu yana ’Eğitim ve Öğretimde Yenilikçilik Ödülleri’ dağıtıldığını söyledi. Bu kapsamda Mersin’den başvuru yapan okul ve kurumlar arasında saha ziyaretlerine kalan okul ve kurumları değerlendirmek üzere burada bulunduklarını belirten Yıldırım, 4 ilçede saha ziyareti gerçekleştireceklerini ifade etti.
Milli Eğitim Müdürü Koca ise Eğitim ve Öğretimde Yenilikçilik Ödülleri’nin yenilikçi uygulamaların eğitim sistemimize kazandırılması, öğrenci ve öğretmenlerimize daha iyi eğitim ve öğretim imkanlarının sunulması noktasında taşıdığı önemi belirtti.
Ziyarette Mersin’de Eğitim ve Öğretimde Yenilikçilik Ödülleri Saha Ziyaretleri yapılacak kurumlar ise şöyle: "Yenişehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Silifke TOKİ Ortaokulu, Akdeniz Abdülkadir Perşembe Vakfı Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi, Toroslar Hafsa Sultan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi."