Son birkaç aydır ciddi mali krizlerle boğuşan ve A2 takımı kadrosuyla PTT 1. Lig’de mücadele eden Orduspor’da teknik direktör Ziya Doğan, tecrübesiyle takımı ayakta tutuyor.
PTT 1. Lig ekiplerinden Orduspor, kendi sahasında oynayacağı Adanaspor maçı hazırlıklarını sürdürdü. Antrenman sonrası basın toplantısı düzenleyen Orduspor Tenik Direktörü Ziya Doğan, önemli açıklamalarda bulundu.
Düzenlenen basın toplantısına Orduspor’a geldiği günden bu yana olan durumları, kamp dönemini aktararak sözlerine başlayan deneyimli teknik adam, düşündükleriyle yaşananların farklı olduğunu anlattı.
“ONLARLA GURUR DUYDUĞUMU HER ZAMAN SÖYLEDİM”
Devre arasına girerken planları olduğunu belirten Orduspor Teknik Direktörü Ziya Doğan, "Devre arasını hasret ve heyecanla bekliyorduk, çalkantılı bir dönemde gelmiş oldum. İlk yarıyı alabildiğimiz kadar iyi puanlar alarak tamamlayıp, ikinci yarıda da yapılacak transferlerle de iyi duruma gelmek istemiştik. Takım ilk yarının son maçlarında rayına girmeye başlamıştı ve bu şekilde takımı daha iyi yerlere getiririz diye düşünüyorduk. Başkanla görüştük, transfer yapamayacağını söyledi. Hiç olmazsa elimizde kalanlarla devam etmek istemiştik ama o da olmadı. Devre arası 24 oyuncu ile yollarımızı ayırdık, bunun akabinde 25 oyuncuyu alt yapıdan alarak çalışmalarımıza devam ettik. Biz tüm bu olumsuzluklara rağmen çok iyi çalıştık, bunları sahaya yansıtmadık. Yeni gelen gençlerle yarın final maçımız varmış gibi çalıştık ve Bolu maçı ile başladık. Ben gençlerde şunu gördüm; ‘Çok istekliler, verdiklerini almak isteyen çocuklar.’ İki deplasman maçında çok iyi mücadele ettik. Bolu maçında sahanın çok ağır olmasına rağmen beraberliği yakaladık ancak golü yiyince çocukların gardı düştü. Bunlara rağmen ben onlarla gurur duyduğumu her zaman söyledim" dedi.
"ASLAN GİBİ MÜCADELE ETTİLER"
Takımın yaş ortalamasının düştüğünü tecrübesiz olmalarına rağmen çok iyi mücadele sergilendiğini ifade eden Doğan, "Ben bu gençleri kutluyorum. Birçoğu iki hafta bir arada oynadılar, bazıları 1 yılı aşkın top oynamıyor ve bunların dışında PAF Ligi’nde mücadele ettikleri takım 12. sırada bulunuyor. O durumlardan çıkıp o ligin 5-6 klasman üstünde bir ligde mücadele ediyorlar. Kayseri maçında maçtan önce stadyumu gezmelerini istedim. Çocukların ruh halini gördüğümüzde o atmosferi ilk defa yaşadıklarını görebiliyorsunuz. Tedirgin, heyecanlı bir oyuncu grubu ile çıkıyorsunuz ve aslanlar gibi mücadele ediyorlar. Ben bu mücadeleden dolayı gurur duydum. O Kayseri takımına birçok Süper Lig takımı karşı koyamaz ancak benim oyuncularım aslanlar gibi mücadele ettiler" diye konuştu.
"YAŞANANLAR TÜRK FUTBOLUNDA OLAY"
Orduspor’da yaşanan durumun Türk futbolunda olay meydana getirecek bir hadise olduğuna değinen Doğan, "Bizim şuan yaptığımız durum Türk futbolunda tam anlamıyla bir olay. Takım PAF Ligi’nde 12. sırada ve tüm oyuncuları 5-6 klasman üstte bulunan Kayserispor ile deplasmanda mücadele ediyorsun. Kayseri takımını kendi sahasına hapsediyorsun ve bu çocuklar bu duruma 2 hafta içerisinde birlikte oynayıp geliyor. Artık geriyi konuşup boşa zaman harcamak istemiyoruz. Ben inanıyorum ki bu çocuklardan en az 5-6 tanesi ilerleyen yıllarda Süper Lig’de oynayacak seviyeye gelecektir. Benim Ordululardan istediğim, bu çocukları sahiplenerek stresin içine sokmasınlar ve bu hafta içeride oynayacağımız maçta herkes görecektir. Eğer transfer yapılmayacağını baştan bilmiş olsaydım bu çocukları 2 ay önce alıp çalışsaydım çok kaliteli bir takım oluştururduk. O zaman ne olurdu, tek eksiğimiz gol olurdu. Gidenlerden de birkaç tane elimizde tutsaydık müthiş bir takım ortaya koyardık. Biz bu doğrultuda Ordu’ya geldiğimiz günden bu yana her antrenmana yeni gençler çağırıyorum, onların gözden kaçmasını istemiyorum. Ben profesyonelim. O yüzden burada kaldığım süreçte Orduspor’a, Türk futboluna ne kadar oyuncu kazandırırım onun hesabını yapıyorum. O yüzden ben dünyanın en iyi takımını da çalıştırırsam burada çalıştırdığım gibi çalıştırırım" şeklinde konuştu.
"TAKIM İÇİNDE HUZURSUZLUK OLSUN İSTEMEM"
Takım içerisinde yaşanan Fomichev ve Mutumba krizlerinde oyuncuların isteksiz ve farklı düşüncüler içerisinde olduğuna dikkat çeken Ziya Doğan, "Mutumba ben geldiğimde burada yoktu, ihtar çektirdik ve Ordu’ya getirdik. Sonra raporlarlarını istedik ve bize ‘yok’ dedi. Biz o yoklukta ondan verim alabilir miyizi düşündük, ben kararlı olunca iki günde iyileşti, takımın tüm antrenmanlarına çıktı. Kaptan yaptık sorumluluk bilinci artar diye, dünkü antrenmanda da isteksiz çalışıyordu, ben de antrenmandan çıkmasını istedim ve dün akşam memleketine gitmiş. Takımda olumsuz hava meydana getirmesini, genç oyuncuların etkilenmesini istemem. Valery Fomichev’e geldiğimizde ise o bize Bolu maçında da oynamak istemediğini söyledi. Sözlerin yerine gelmediğini bahane gösterdi. Ben de tecrübesinden yararlanmak için oynamaya ikna ettik ve oynattık. Kayseri maçında oynamak istemedi. Biz de Göksu’yu oynattık ve gayette güzel oynadı. Fomıchev serbest mi kaldı? Onu ne biz, ne kendisi hiç kimse bilmiyor" ifadelerini kullandı.
"BEN BURADAYIM BUNU KİMSE ANLAYAMAZ"
Gidip gitmeyeceği hakkında soruları da cevaplayan Doğan şöyle konuştu:
"Ben bu takımı bugün itibari ile bıraksam mukavelemdeki tüm şartları üstlenirim. Ziya Doğan burada parasını beklediği için durmuyor, şu çocuklara bir şeyler katar diye duruyor. Ama bu ülke anlayamaz, anlaması mümkün değil."
Taraftara da seslenen Doğan, "Orduspor camiası ayakta durmalı, başkanlar gelip geçicidir, yöneticiler, teknik direktörler hepsi gelip geçicidir. Önemli olan Orduspor camiasıdır. Lütfen takıma sahip çıkalım. Eğer 18 yaşındaki bu çocuklarımız ezilmeden çıkıp oynuyorsa bu bir gururdur. Tüm Ordu halkının onlara sahip çıkması gerekmektedir" şeklinde sözlerini tamamladı.