Van Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası (SMMMO) tarafından ‘Dönem Sonu İşlemleri ve Vergi Uygulamaları’ konulu seminer düzenlendi.
Odada düzenlenen seminerin açılış konuşmasını yapan Van SMMMO Başkanı İbrahim Şahin, bölgede ve ilde hala depremin etkilerinin sürdüğünü belirti. Şahin, “Biz bu mücbir sebepten dolayı dört yıla yakın bir sürede bu ilde biriken vergi borçlarının nasıl ödeneceğini defalarca raporlar halinde kamuoyuna sunduk. Bu vergilerin telkinini talep ettik. Van esnafının içinde bulunduğu durum itibariyle biriken bu vergi borçlarının telkin edilmesi gerektiğini defalarca söyledik. İlimizin ticaret odasıyla birlikte defalarca milletvekillerine raporlar gönderdik. Burada bizi çok ciddi tehlikeler bekliyor. İlimizdeki mücbir sebep bittikten sonra bu vergilerin hali ne olacak? Bu konuda gerekli yerlere şimdiye kadar defalarca bilgiler sunduk, fakat bugüne kadar herhangi bir sonuca ulaşmış değiliz” dedi.
Program, İstanbul SMMMO Eğitmeni Yeminli Mali Müşavir (YMM) Aydın Dede tarafından verilen ‘Dönem Sonu İşlemleri ve Vergi Uygulamaları’ konulu seminer ile sona erdi.