Kadınlar CEV Challenge Kupası’nda tarih yazarak Bursa’ya ilk defa Avrupa kupası kazandıran Bursa Büyükşehir Belediyespor Voleybol Takımı oyuncuları, şampiyonluk kutlamasında doyasıya eğlendi.
Antrenör Emin İmen önderliğinde 6 yıl önce Bölgesel Lig’de başlayan serüvenin sonunda Avrupa Şampiyonluğu kazanan Bursa Büyükşehir Belediyesspor Kadın Voleybol takımı, düzenlenen kutlama yemeğinde biraraya geldi. Hem kupa sevincini yaşayan hem de Eczacıbaşı Vitra maçı için moral depolayan sultanlar, Bursa Akademik Odalar Birliği’nde (BAOB) düzenlenen gece de doyasıya eğlendi. Voleybolcuların yanı sıra geceye Asbaşkan İlhan Satık, Bursa Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (BASKF) Başkanı Cemal Vardar ve Baş Antrenör Emin İmen de katıldı.
Gecenin başlangıcında açıklamalarda bulunan Baş Antrenör Emin İmen, Bursa’ya ilk defa böyle tarihi bir zafer kazandırdıkları için çok mutlu olduklarını söyledi. İmen, "Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Şampiyonluğun sevincini yaşamaya hala devam ediyoruz. Hala toparlanamadık. Birkaç gün sonra toparlanırız. Çünkü lige devam etmemiz lazım. Önümüzde play-offlar var. Hala o mutluluğu zirvede yaşıyoruz. Bursa bir spor kenti. Bunu her zaman ve her yerde dile getiriyoruz. Oyuncu ve seyirci potansiyeli her zaman var. Sadece bunu harekete geçirmemiz lazım. Sadece voleyboldan değil diğer branşlardan da bunu bekliyoruz. Gerçekten herkesten çok önemli ve değerli dönüşler aldık. Bütün Bursa halkı bunu hak ediyor ve bekliyor. Dolayısıyla onların beklentilerine biz voleybol olarak cevap verdik. Öncelikle Bursaspor ve diğer branşlardan da bu başarıyı bekliyoruz" ifadelerini kullandı.
KAPTAN GELECEKTEN UMUTLU
Maçta kendilerini destekleyenlere teşekkür ederek konuşmasına başlayan takım kaptanı Seda Uslu Eryüz, "Bursa daha da büyük bir spor şehri olabilir. Seyircisiyle spora ve voleybola olan ilgisiyle bunu çok net gördük. Sahada hissederek yaşadık. Ümit ediyorum önümüzdeki seneler için bu başarı bir başlangıç olur. Voleybol, Bursa’da daha da iyi yerlere gelir ve hak ettiği ilgiyi, değeri artarak görür" şeklinde konuştu.
"ŞAMPİYONLUKTAN AŞAĞISI KURTARMAZ"
Sergilediği performansla takımının kupayı kazanmasında büyük rol oynayan, ayrıca en değerli oyuncu ödülüne layık görülen Meryem Boz, "Ödülü tek başıma almadım. Takım olarak biz bu ödülü hakettik. En değerli oyuncu ödülü için de teşekkür ediyorum. Bundan sonra şampiyonluktan aşağısı bizi kurtarmaz. Herkese tek tek teşekkür ediyorum. Herkesle gurur duyuyorum. Taraftarımız hiçbir zaman bizi yalnız bırakmadı. Bizim için inanılmaz itici bir güçtü. Onların önünde kupayı kazanıp almak muhteşem bir duyguydu" dedi.