Melikgazi Belediyesi tarafından gerçekleştirilen ve birçok kursiyer yetiştiren Meslek Edindirme Kursları (MELMEK) yarıyıl sergi açılışı Melikgazi Belediyesi Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen bir törenle açıldı. 2 bin 500 el emeği eser açılışa katılanlar tarafından yoğun ilgi gördü.
Düzenlenen törene, Kocasinan Kaymakamı Ali Candan, Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, AK Parti İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden, AK Parti Melikgazi İlçe Başkan Sami Kadıoğlu, daire müdürleri, başkan yardımcıları ve vatandaşlar katıldı. Kurs hakkında bilgi veren Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, “Her şeyden önce böyle anlamlı bir çalışmayı yapıp el emeği göz nuru eserleri sergileyen kıymetli kursiyerler ve onların çok değerli hocalarını tebrik ediyorum. Önemli olan sergide emeği geçenlerin sevincine ortak olmaktır. Belediyeciliği bizim olmazsa olmazımız olarak gördüğümüz asfalt, kaldırım, yol yapma, temizlik hizmetleri gibi görevler bizim asli görevimiz olarak nitelendirdiğimiz görevlerdir. Fakat bunun yanında özellikle meslek edindirme kursları sosyal hayatla ilgili alanlar eğitimle ilgili çalışmalarımızda bizim için çok önemlidir. Bu faaliyetleri biz belediyecilikte zenginlik olarak görmekteyiz. Hatta gelişmiş ülkelerde sosyal alanlarda yapılan çalışmalar artık alt yapı sorunu da kalmadığı için neredeyse bütçesinin üçte birini oluşturan konu ve durumlara gelmiştir. Böyle olunca bizlerinde bu alanda sosyal konularda ve sosyal alanlarda insanı yaşat ki devlet yaşasın, insanı yaşat ki belediyesi yaşasın belediyesine güvensin toplumda yer edinsin anlayışı içerisinde bizim sosyal alanda artık bütçemizde oldukça önemli rakamları ayırmamız ve bu alanda mutlaka her kesime özellikle de engelli dostlarımızın engelsiz hale getirilebilmeleri adına da her türlü fedakarca çalışmaları yapmamız gerektiğini buradan paylaşmak istiyorum” diye konuştu.
Büyükkılıç ayrıca, "Sosyal belediyeciliği önemseyen bir belediye olarak Kayserimizde bu güzelliklere imza atma adına 19 tane çalışma alanımızda yani 81 mahalleyi içeren her semtimizde ve 20 civarındaki sosyal tesisimizde yapmış olduğumuz çalışmalar ile adeta her mahalleye her semte hitap etmekte ve tüm Melikgazi İlçesindeki kardeşlerimizi kucaklayan bir anlayış sergilemekteyiz. Eğitim konusunda 7 tane okul yaptığımızı sizlerle paylaşmak isterim. Eğitimi önemsiyoruz; çünkü cehaletin düşmanıyız. Burada verdiğimiz belgeler, sertifikalar halk eğitim merkezimizle iş birliği halinde bir sertifika niteliği taşımakta iş bulmada ve kendisinin bir bakıma sosyal hayatına renk katmada önemli bir kriter olmaktadır” ifadelerini kullandı.
Kocasinan Kaymakamı Ali Candan ise, “Halk Eğitim Merkezleri tarafından el emeklerini sergilerler, becerilerini geliştirirler. Melikgazi ve diğer belediyelerimizde de var. Hem sosyal belediye anlayışlarımızı ve halk eğitimin yanında yaygın eğitim kurumları açılıyor. Burada insanlarımız, kızlarımız, kardeşlerimiz kurslar açıyor. İleride bunlar bilgi becerileri arttığı için sertifika alınıyor. Bu sertifikalarla da ilerde bir işe başvurulacağında veya bir şekilde kendilerine faydası olacaktır. Bu kurslarda 10 bin civarında vatandaş kurs görmüştür” şeklinde konuştu.