Akçakoca Kaymakamı Aykut Pekmez ve Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici, Osmaniye Talebe Yurdu yararına düzenlenen kermese katıldılar.
Kermes açılışına ilçe protokolünden çok sayıda isim katılırken, dualar okunarak açılışı yapılan kermesin sonunda, protokole ve konuklara çeşitli ikramlar yapıldı. Kermesin açılış konuşmasını Saray Talebe Yurtları İl Müdürü Ali Devrim yaptı. Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici, kermesin ve gıda-giysi pazarının açılışında emeği geçen herkese teşekkür ederek, kermesin hayırlara vesile olmasını diledi. Başkan Yemenici’den sonra kürsüye davet edilen Kaymakam Aykut Pekmez ise, eğitimin bir ülkenin can damarı olduğunu söyledi. Akçakoca’nın eğitim seviyesi açısından iyi bir yerde olduğunu ifade eden Pekmez, bu yıl bir okulun eğitime açıldığını, bir okul ve bir öğrenci yurdu yapımının ise devam ettiğini söyledi. Devletin eğitime büyük imkanlar sunduğunu belirten Pekmez, çocukların milli - manevi değerlerle büyümelerinin de çok önemli olduğunun altını çizdi.
İlçe Kaymakamı Aykut Pekmez’in konuşmasını tamamlamasının ardından, İlçe Müftüsü Mehmet Taşçı’nın okuduğu bereket duasına geçildi. Duaların okunması sonrasında kermesin açılışına geçildi. Protokol heyeti açılış kurdelesini birlikte kestikten sonra, konuklarla birlikte satış stantlarını gezdi.