İZMİR'in 101 yıllık kulübü Altay'ın büyük bir borç yükü ile tarihinde ilk kez 3'üncü Lig'e düşmesinin ardından yapılan olağanüstü genel kurulda göreve kimse talip olmazken, camiayı "kayyum" kabusu sardı. 30 Nisan'daki kongrede aday çıkmaması üzerine yönetim yetkilerini devralan Genel Kurul Divanı'nın, yeni kongre tarihini 18-25 Mayıs olarak belirlemesine rağmen henüz aday çıkmaması, "Kulüp kayyuma mı kalacak?" sorusunu gündeme getirdi.
Genel Kurul Divanı Başkanı Cihangir Marmara, seçimde yine aday çıkmazsa önlerinde iki seçenek bulunduğunu dile getirdi. Marmara, "Kimse göreve talip olmazsa, yönetim yine bize kalır, biz de tekrar genel kurul kararı alırız. Bir genel kurul üyesinin Sulh Hukuk Mahkemesi'ne yönetime kayyuma tayin edilmesi için başvuruda bulunması ise diğer bir seçenek. Mahkemenin atayacağı kayyum heyetinin tek yetkisi, seçim tarihini belirlemek olur" dedi.
TÖZGE'DEN DESTEK SÖZÜ
Altay Yüksek Divan Kurulu Başkanı Erdoğan Tözge'nin, kulübün elektrik borcunu ödemek için Genel Kurul Divanı'na yardım sözü verdiği öğrenildi. Gecikme zammıyla 18 bin TL'den 22 bin 500 TL'ye yükselen borcun 13 bin TL'sini ödeyen siyah-beyazlılar, yaptığı kısmi ödemeyle elektriklerin kesilmesini önlemek için 1 hafta ek süre almıştı.