Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, hafta sonunu Trabzon’un marka değerine önemli bir katkı sağlanması beklenen Trabzon Botanik’e ayırdı. Yapımına Ocak ayında başlanan ve yaklaşık 8 milyon TL’ye mal olması beklenen Trabzon Botanik’in Trabzon’un tanıtımına da önemli bir katkı sağlayacağını dile getiren Gümrükçüoğlu, "Projemizi hedeflediğimiz tarihte bitirerek Trabzonumuzun, bölgemizin ve ülkemizin hizmetine sunacağız" dedi.
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, yapım çalışmaları hızla devam eden Trabzon Botanik’te incelemelerde bulundu. Beraberindeki Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter vekili Cengiz Çolak ve Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkanvekili Seyfullah Kınalı ile birlikte çalışmaları yerinde inceleyen Başkan Gümrükçüoğlu, Çolak ve yüklenici firma temsilcilerinden çalışmalarla alakalı olarak brifing aldı.
Büyükşehir Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu, temaslarının ardından yaptığı değerlendirmede Çamoba bölgesinde, eskiden askeri amaçlı olarak kullanılan 103 dönümlük arazinin dönemin Başbakanı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatlarıyla botanik park yapılmak üzere Trabzon Büyükşehir Belediyesi’ne devredildiğini hatırlattı. Gerekli sürecin tamamlanmasının ardından yapım çalışmalarına Ocak ayında başlanan botanik parkın, tamamlandığında Trabzon’un marka değerine çok önemli ölçüde katma değer sağlayacağını kaydeden Gümrükçüoğlu, “Burası şehrimiz ve bölgemiz için adeta bir servet. Burayı Trabzon’un, bölgenin, ülkenin ve hatta dünya turizminin hizmetine sunacağız. Trabzon’umuz çok önemli bir markaya daha kavuşmuş olacak. Trabzon’umuza, bölgemize, ülkemize ve dünyaya güzel bir botanik parkı hediye etmenin yoğun uğraşı içerisindeyiz. Çalışmaları inceledim, inşallah planlanan tarihte çalışmalarımızı sonlandıracağız. Bu proje aynı zamanda Trabzon’un yaşanılabilir düzeyine, hayat standardının gelişmesine katkı sağlayacaktır. Bu alanı belediyemize tahsis eden Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere, Başbakanımız Ahmet Davutoğlu’na, bakanlarımıza ve milletvekillerimiz ile emeği geçenlere şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu.
Yaklaşım 8 milyon TL’ye mal olacak olan Trabzon Botanik projesi içerisinde; suni gölet, çocuk eğitim alanları, çim amfi, su bahçesi, farklı ağaç gruplarına ait bahçeler, seyir alanları, doğal şelaleler, sanatsal etkinlik alanları, tematik bahçeler, sera ve su bahçesi gibi alanlar yer alacak.