‘Özel Bir Takı Projesi’ kapsamında Milas Meslek Yüksekokulu’nda eğitim almaya devam eden Milas Remzi Ozan Mehmet Kadıoğlu Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi öğrencileri, ürettikleri takılarla sergi açmaya hazırlanıyor.

Belirli günlerde üniversitenin el sanatları bölümündeki atölyelerde eğitime başlayan özel öğrenciler, proje kapsamında üniversitede takı üretmeye devam ediyorlar. Özel öğrencilerin üniversite deneyimleriyle Türkiye’de bir ilke imza attıklarına dikkat çeken Milas Remzi Ozan Mehmet Kadıoğlu Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi’nde görev yapan El Sanatları Öğretmeni Pınar Güzel Aslan, özel öğrencilerin ürettiği el emeği göz nuru takılarla sergi açmayı planladıklarını söyledi.

Engelli bireylerin toplumda yer edinebilmelerini sağlamak amacıyla gerçekleştirilen çalışmalar hakkında bilgi veren Milas Remzi Ozan Mehmet Kadıoğlu Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi Müdürü Muhammet Mercan, projenin kapsam itibariyle Türkiye’de bir ilk olduğunu belirterek, eğitimlerde görev alan ve özel bireylere büyük ilgi gösteren üniversite personeline teşekkür etti.

Özel öğrencilerin el emeği üretimi takılarla sergi açmak için çalışma yaptıklarını ifade eden Müdür Mercan, “Okulumuz ve üniversitemiz arasında imzalanan protokol kapsamında okul öğrencilerimiz farklı, anlamlı bir projeye başladık. Öğrencilerimiz burada üniversiteli ağabeyleriyle, ablalarıyla ve öğretim görevlileriyle eğitim alıyorlar. Proje sonunda onlara temsili bir mezuniyet töreni düzenleyerek katılım belgeleri takdim edeceğiz. Aynı zamanda üretilen takılarla da sergi açmayı düşünüyoruz.” dedi.