AK Parti Çankırı Milletvekili Hüseyin Filiz, Çerkeş-Kızılcahamam yolu arasında yapılacak olan 2.2 kilometre uzunluğundaki tünelin ihaleye hazır olduğunu duyurdu.
24. Dönem Milletvekilliği süresince Çerkeş-Kızılcahamam yolu arasına yapılacak olan tünelle ilgili görüşmeleri takip ettiğini belirten Filiz, vermiş olduğu sözü yerine getirmenin mutluluğunu yaşadığını belirtti.
Tünelin 2 Haziran’da ihale edileceğini açıklayan Milletvekili Filiz, "Tünel ve 49 kilometre’lik yol ihalesi ikiye bölünmüş olup öncelikle 2.2 kilometre uzunluğundaki tahmini bedeli 50-60 trilyon olan tünelin ihalesi 02.06.2015 tarihinde yapılacak. Tünelimizin yapılması ile Ankara’dan, Çerkeş, Atkaracalar, Bayramören, Kurşunlu, Karabük, Safranbolu, Eskipazar, Ovacık, Eflani, Bartın ve Kastamonu’nun bazı ilçelerine ulaşım sağlanacaktır. Tüneli ve bu yolu kullanan araç sayısının arttığı gözlemlendiğinde ikinci kısım olan yol ihalesi de gerçekleştirilecektir. Bu sayede 17 Bin nüfusu olan Çerkeş ilçemizin hem nüfusu artacak, hem de kalkınmasına öncülük edecektir" dedi.