KARABÜK (AA) - İstanbul'da kendisine adres soran Meksikalı Paulina Defna Ramirez'e aşık olan Karabüklü Tolunay Yasin Hızır, patronuyla Meksika'ya giderek, Türk usulü kız istedi.

Karabük’te bir televizyon kanalında teknik eleman olarak çalışan Yasin Hızır, AA muhabirine, Paulina'nın yaklaşık 3 yıl önce "pastacılık" alanında kurs görmesi için İstanbul’a gönderildiğini, Sultanahmet’te kendisine adres sormasıyla her şeyin başladığını söyledi.

Paulina'ya yardımcı olduğunu ve çok etkilendiğini belirten Hızır, yaklaşık 3 yıl sosyal medya üzerinden haberleştiklerini ve sevgilerinin her gün büyüdüğünü anlattı.

Hayalinin hep yabancı biriyle ancak Türk usulü evlilik yapmak olduğunu vurgulayan Hızır, "Paulina sadece İspanyolca, bende sadece Türkçe biliyordum. Her ikimizde İngilizce öğrenmeye ve iletişimi İngilizce olarak sürdürmeye karar verdik. Yazışma ve konuşmalarını da İngilizce olarak yapmaya başladık. Ben evlilik teklifini yine sosyal medya üzerinden yaptım. 'Evet' cevabını alınca Türk usulu kız isteme planımı anlattım" diye konuştu.

- Türk adetlerine göre düğün yapılacak

İki ülkenin uzaklığının hayallerini gerçekleştirmede büyük bir sorun yarattığını, konuyu patronu Mehmet Çetinkaya'ya aktararak, yardım istediğini ifade eden Hızır, şunları söyledi:

"Patronum, benim bu hayalime sahip çıktı ve birlikte Meksika'ya gittik. Patorum bana, Paulina'yı annesi Rosa ile babası Hose’den Türk örf ve adetlerine göre istedi. Ramirez ailesi önce buna çok şaşırarak adetlerimiz karşısında mutlu oldu ve olumlu cevap verdi. Şimdi Türkiye'ye Ramirez ailesini davet ederek adetlerimize göre düğün yapacağız." 

Hızır, önümüzdeki yaz ayında Türkiye'de gerçekleştirilecek düğünde nikah şahitliğini AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin'in yapacağını belirtti. 

Hızır'ın patronu Mehmet Çetinkaya ise personelinin anlattığı hikayeyeden ve Türk örf ve adetlerine bağlılığından etkilendiğini, bu yüzden Meksika'ya gitmeye karar verdiğini ifade etti.

Kendilerini  Meksika'lı Ramirez ailesinin çok iyi ağırladığını ve misafirperverliklerinin Türklere çok benzediğini kaydeden Çetinkaya, "Türkiye’den 12-13 bin kilometre uzakta 'Allah’ın emri, peygamberimizin kavliyle bir Hristiyan aileden kız istemek kolay kolay kimseye nasip olmaz. İki gencin birbirine kavuşması ve evliliğe giden yolda, yüzük takılması olayı beni de son derece mutlu etti" ifadesini kullandı.