Zaferin 100. Yılında 18 Mart Çanakkale Şehitlerini anma günü törenleri Söke’de gerçekleştirildi. İlk tören Cumhuriyet Meydanında yapıldı.
İlçe Kaymakamı Mehmet Demirezer, Söke Garnizon Komutanı Kd. Albay Mücahit Tamer, Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran, ilçe protokolü, okulların öğrenci grupları ile askeri erkân’ın hazır bulunduğu törende Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu yapıldı. Atatürk Anıtına İlçe Kaymakamlığı, Garnizon Komutanlığı, Söke Belediyesi ile Söke Şehit Aileleri ve Gazileri Dayanışma Derneği çelenkleri konuldu. Günün anlam ve önemine ilişkin konuşmaların ardından çelenk sunum töreni sona erdi.
“Şehitlik ziyaret edildi, Vatan Kahramanları dualarla anıldı”
Söke’de Çanakkale Şehitlerini anma törenleri kapsamında şehit kabristanları ziyaret edildi. İlçe Kaymakamı Mehmet Demirezer, Garnizon Komutanı Kd. Albay Mücahit Tamer, Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran başta olmak üzere ilçe protokolünün hazır bulunduğu kabristan ziyaretine Şehit Aileleri ve Gaziler de katıldı. Söke Belediyesi Asri Mezarlığı içinde ebedi istirahat hanelerinde bulunan şehitler ziyaret edilirken, kabirlere kırmızı karanfiller bırakıldı. Eller şehitler için duaya açıldı. Şehit Aileleri duygu yüklü anlar yaşadı.
“Salon programı beğeni topladı”
18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma törenleri kapsamında salon programı ilçenin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından hazırlandı. Törende açılış konuşmasını okul müdürü Ahmet Turan Kaya yaptı. Çanakkale’nin sadece bir savaş olarak görülmemesi gerektiğini dile getiren Ahmet Turan Kaya; “Çanakkale maneviyatın maddiyatı yendiği yerdir. Büyük zaferin tüm dünyada etkileri olmuştur” dedi.
Çanakkale konulu şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verildiği törende İlçe Kaymakamı Mehmet Demirezer, Garnizon Komutanı Kd. Albay Mücahit Tamer, Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran’a okul öğrencileri tarafından ahşaptan yapılan Çanakkale Anıtı figürü hediye edildi. Günün anlamına ilişkin şiirlerin okunduğu töreninin sonunda sahnelenen ‘Seyit Onbaşı’ adlı oratoryo ise büyük beğeni topladı.