Arbella makarna fotoğraf yarışması ödülleri sahiplerini buldu. Dereceye giren yarışmacılara ödülleri takdim edilirken yarışmaya katılan binlerce fotoğraf arasındaki en iyi fotoğraflar kurdele kesim töreniyle sanatseverlerin beğenisine sunuldu.
Arbella Makarna’nın bu yıl dördüncüsünü düzenlediği Uluslararası Fotoğraf Yarışması sonuçlandı. Uluslararası nitelik taşıyan yarışmaya ‘‘Engelsiz Yaşam’, ‘Renkler ve Makarna’ ve ‘Serbest’” kategorilerinde 45 farklı ülkeden 1135 amatör ve profesyonel fotoğraf sanatçısı katıldı. 6 bin 861 fotoğrafın gönderildiği yarışmada birbirinden özel fotoğraflar uzman jüri üyeleri tarafından değerlendirildi.
Fatih Belediyesi tarafından sanatseverlerin hizmetine sunulan İstanbul Fotoğraf Müzesi’nde düzenlenen etkinlikte dereceye giren fotoğrafçılara ödülleri takdim edildi. “Renkler ve Makarna” kategorisinde Türkiye’den Meral Kuru, “Engelsiz yaşam” kategorisinde ise Barış Barlas altın madalya ödülüne layık görüldü.
Ödül töreninin ardından Fatih fotoğraf Müzesinde yarışmada en çok beğenilen fotoğrafların yer aldığı sergi kurdele kesimiyle sanatseverlerin beğenisine sunuldu.
Arbel Grup Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Arslan birçok sosyal projede yer aldıklarını belirterek, “Yönetim Kurulundaki bir arkadaşımız fotoğraf sever birisi. Yarışma yapma fikri buradan aklımıza geldi. Baktık ki şu anda Türkiye’nin uluslararası çapta en iyi yarışmalarından birini tertip etmişiz. Bu yıl 4’üncüsünü düzenledik. Yedi bine yakın fotoğrafla 135 fotoğrafçı yarışmamıza katıldı. Katılım çok iyiydi” diye konuştu.
Fatih Belediyesi İstanbul Fotoğraf Müzesi Yönetim Kurulu üyelerinden Asım Gürlek ise sergiye ev sahibi yapmaktan mutluluk duyduklarını belirtti. Gürlek, “Bu tür kültürel faaliyetleri, sanatçılarımızın çekmiş olduğu fotoğrafları müzemizde sergilenmekten onur duyuyoruz. Bunun toplumuzun şekillenmesi ve geleceği açısından kültürel faaliyetlerle desteklenerek sağlanabileceğini düşünüyoruz. Kıymetli eserleriyle katkıda bulunan sanatçılarımızı tebrik ediyoruz” ifadelerini kullandı.