İSTANBUL (İHA) – “Cübbeli Ahmet Hoca” olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü, yılbaşı için özel olarak hazırlanan televizyon programlarını izleyenlerin yılbaşını dışarıda kutlayanlardan daha fazla günah işlediğini söyledi.
Kamuoyunda “Cübbeli Ahmet Hoca” olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü, KIYAMDER ve AYDER’in ortaklaşa düzenlediği ‘Mevlid-i Şerif Mekke’nin Fethi’ programında konuştu. Sinan Erdem Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen sohbete 30 bin kişi katıldı. Sadece erkeklerin davet edildiği programa yoğun ilgi nedeniyle 15 bine yakın insan giremedi. Kur’an tilaveti, hadisler ve ilahilerle başlayan programı merakla beklenen kısmı Cübbeli Ahmet Hoca’nın salondakilere seslendiği bölüm oldu.
“PROGRAMLARIMIZ ALTERNATİF KUTLAMA DEĞİL”
Cübbeli Ahmet Hoca konuşmasının ilk kısmında 31 Aralık günleri düzenlenen dini programların alternatif yılbaşı olmadığına dikkat çekti. Hicri takvime göre kendileri için yılbaşı olmadığını ifade eden Cübbeli Ahmet Hoca, düzenlenen programların alternatif olmadığını söyledi. Almanya’da yaşadığı bir olayı anlatan Cübbeli Avrupa ülkelerine kıyasla yılbaşı kutlamalarının Türkiye’de cılız geçtiğini belirtti.
“YILBAŞI HIRISTİYANLARIN DİNİ MERASİMİ”
İnsanların günah işlemek için haftalar önce hazırlık yaptığını söyleyen Cübbeli Ahmet Hoca, yılbaşını evde geçirip özel televizyon programları izleyenlerin de günah işlediğini açıkladı. Hıristiyanların dini merasimlerinde hiçbir değişiklik yapılmaması gerektiğini söyleyen Cübbeli Ahmet Hoca konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi:
“Herkes kendine göre bir plan içinde. En azından televizyonlardaki özel programları seyredecekler. Bu ucuza geliyor ama günah bakımından hepsinden daha fazla. Çünkü bir adam bara gitse pavyona gidemez, pavyona gitse sinemaya gidemeyecek, sinemaya gitse tiyatroya gidemeyecek. Parası yetmeyecek, vakti yetmeyecek ama televizyonun kumandası elinde o kanalda dansöz var, o kanalda dinsiz var. Bununda elinde kumanda oradan oraya atla, cehennemin tabakaları arasında zıplar gibi oraya buraya zıplayabiliyor. O zaman ben sadece bir televizyon seyrediyorum diyen adam bu işi hafife almaması gerekiyor.”