RİZE (AA) - Rize'de 11'incisi düzenlenen "Çamlıhemşin Ayder Kardan Adam Şenliği" başladı.

Çamlıhemşin ilçesinin turizm merkezi Ayder Yaylası'nda, Çamlıhemşin Kaymakamlığı, Belediye Başkanlığı, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Doğa Sporları İhtisas Kulübü Derneğince (ÇADOSK) düzenlenen şenlikte renkli görüntüler ortaya çıktı.

Etkisini sürdüren kara rağmen vatandaşlar horon oynayarak eğlendi. Bazı katılımcıların naylon torba ve şambrel ile kaydıkları görüldü. Yaylada karın az olması nedeniyle kardan biblo yapılması ve kar üstündeki etkinlikler iptal edildi. Şenliğin eğlence programı Afrin Harekatı nedeniyle yapılmadı.

Jandarma ekipleri, yaylaya zincirsiz araç çıkmasına izin vermedi. Ekipler, zincir takmasını bilmeyen sürücülere yardım etti.

Etkinlikler sırasında yaralanan 3 kişi 112 Acil Servis ekiplerince hastaneye kaldırıldı.

Çamlıhemşin Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Engin Albardak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şenliğe katılımın yüksek olduğunu söyledi.

Vatandaşların ilgisinden memnun kaldıklarını ifade eden Albardak, "Türkiye önemli bir süreçten geçiyor ve operasyonun içinde. Terör insanların birlik ve bütünlüğünü ortadan kaldırmak isteyen bir olgu ve biz birliğimizi, bütünlüğümüzü burada sergiliyoruz. Askerlerimizin her zaman yanındayız. Dualarımız onlarla. Bizi bölemeyecekler ve yolumuzdan döndüremeyecekler." dedi.

Şenliğe ailesi ile Giresun'dan gelen Seda Köksaldı da güzel bir tatil geçirdiklerini ve mutlu olduklarını dile getirdi.

Şenlik, yarın yapılacak etkinliklerle sona erecek.