ATAŞEHİR'DEKİ ÖZEL HASTANE'DE SKANDAL GÖRÜNTÜLER

Ataşehir’de bulunan özel bir hastanede, yoğun bakımda yatan yaşlı kadını sağlık personeli, ‘böbreğini alacağız’ diyerek korkutup yüzüne doğru para attığı olaya ilişkin gözaltına alınan 8 kişi, adliyeye sevk edildi.

HASTANE ÇALIŞANI TARAFINDAN KAYDEDİLDİ

Ataşehir’de bulunan özel bir hastanede, yoğun bakımda yatan yaşlı kadını sağlık personeli, ‘böbreğini alacağız’ diyerek korkutup yüzüne doğru para attığı olaya ilişkin İstanbul Emniyet müdürlüğü görevlilerince yapılan araştırmalarda; Olayın 2021 yılı Aralık ayında Ataşehir ilçesi İçerenköy Mahallesindeki özel bir hastanede meydana geldiği öğrenilmiş, görüntüleri hastane çalışanı M.Y. isimli şahsın çektiği belirlendi. Yapılan araştırmalarda olaya karıştığı belirlenen 8 şüpheliden aralarında görüntüleri çeken M.Y. isimli şahsın da bulunduğu 7 şüpheli şahıslar 05 Ekim 2022 tarihinde yakalandı.

SAMSUN'DA YAKALANDI

Öte yandan, görüntülerde kadın hastanın üstüne para saçarak hakaret eden ve Samsun ilinde ikamet ettiği tespit edilen A.E. isimli şahısta Samsun ili İlkadım ilçesinde yakalanarak gözaltına alındı.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından olaya ilişkin soruşturma başlatılırken, söz konusu görüntülerin çekildiği özel hastanenin faaliyetleri ise durduruldu. Soruşturma çerçevesinde biri Samsun’da diğeri ise Bursa’da olmak üzere toplamda 9 hemşire ve hasta bakıcı gözaltına alındı. Emniyetteki işlemleri tamamlanan 7 şüpheli, Kartal’daki Anadolu Adalet Sarayı’na sevk edildi.

TUTUKLAMA TALEBİ

Şüphelilerin ifadesi Basın Suçları Soruşturma Bürosu Savcısı tarafından alındı. Yaklaşık 2 saat süren ifade işlemleri tamamlanan 4 şüpheli, “eziyet etme”, “beden bakımından kendini savunamayacak durumda olan kişiye karşı eziyet” suçlarından tutuklama talebiyle hakimliğe sevk edildi. 3 şüpheli adli kontrol talebiyle hakimliğe sevk edilirken, şüphelilerden 2'si ise savcılıktan serbest bırakıldı.
Tutuklama talebiyle hakimliğe sevk edilen şüphelilerin arasında Samsun’dan Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile bağlanarak ifadesi alınan ve görüntülerde yaşlı kadının yüzüne para attığı görülen şüpheli A. E.’nin de yer aldığı öğrenildi.

4 KİŞİ TUTUKLANDI

Anadolu Sulh Ceza Hakimliği, 4 şüphelinin “eziyet etme”, “beden bakımından kendini savunamayacak durumda olan kişiye karşı eziyet” suçlarından tutuklanmasına karar verdi. 3 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest kaldı.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.