GÜMÜŞHANE (AA) - Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdür Vekili Nurettin Taş, Türkiye’de ilk doğal ortamda keklik üretim tesisinin Gümüşhane’de kurulacağını söyledi.

Taş, beraberinde Doğa Koruma ve Milli Parklar 12. Bölge Müdürü Mustafa Bulut ile Gümüşhane Şube Müdürlüğünden brifing aldıktan sonra tescil süreci devam eden kent merkezindeki Karşıyaka Tabiat Parkı’nda incelemede bulundu.

Gümüşhane Belediyesi'nin geçici hayvan barınağı proje sahasında da incelemede bulunan Taş, geçen yıl aralık ayında tabiat parkı olarak ilan edilen Kürtün ilçesindeki Örümcek Ormanları'nda bulunan Çağlayandibi Şelalesi Tabiat Parkı’na geçerek, şelale hakkında bilgi aldı.

Kent merkezinde, Kent Konseyi Başkanı Hasan Pir ile Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Niyazi Gül’ü de ziyaret eden Taş, Pir ve Gül’e Gümüşhane ilindeki projeler hakkında bilgi vererek görüş ve önerilerini aldı.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdür Vekili Taş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu yıl Gümüşhane’ye 4 milyon 250 bin liralık yatırım yapılacağını ve yatırımların hız kesmeden devam edeceğini söyledi.

Taş, Kelkit ilçesinde bu yıl içinde inşaat çalışmalarına başlanılacak ve yıllık 10 bin kapasiteli Kanatlı Yaban Hayvanları Üretim Merkezi kurulacağını belirterek, "Kurulacak üretim merkezinde doğal ortamda keklik üretimi yapılacak. Bu alanda ilk tesis olma özelliği taşıyor. Kelkit ilçesinde Doğa Koruma ve Milli Parklar Şefliği kurulmuş olup, üretim merkezinin kuruluşuyla birlikte hizmete alınacaktır" dedi.

Şiran ilçesindeki Tomara Şelalesi ve Köse ilçesindeki mesire alanında da imcelemede buluna Taş, Zigana Dağı’ndaki Limni Gölü Tabiat Parkı’na kır evleri, ziyaretçi merkezi ve kır lokantasının yapımının tamamlandığını, Gümüşhane Sokak Hayvanları Geçici Bakımevinin de yapımına başlanılacağını sözlerine ekledi.