Amasya Valisi Dr. Osman Varol, “Amasya’nın nasıl ileriye gidebileceği konusunda çalışmalar yapacağız. Öncelikle şehri tanıyarak, şehrin sıkıntılarını belirliyor ve çözüm yolları araştırıyoruz” dedi.

Habercilerle buluşan Vali Varol, “Bizler, tüm kamu görevlileri, sivil toplum örgütleri ve saygıdeğer Amasyalılarla birlikte uyum içinde çalışmaya gayret göstereceğiz. Bu ilin geliştiğini, güzelleştiğini, sorunlarının azaldığını gördükçe bizler de mutluluk ve onur duyacağız” diye konuştu.

Valilik Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Hamdi Yanık’ın da katıldığı toplantıda basının kendilerinin gözü ve kulağı olduğuna değinen Varol, “Basın toplumdaki güzellikleri ve sıkıntıları anında topluma ulaştırmak için tarafsız bir biçimde yürütülen önemli bir faaliyet alanıdır. Basın mensubu olmak birçok fedakarlık ve sorumluluk gerektirir. Basın çalışanlarının mesai kavramı yoktur. Gece gündüz her an hazır olarak habere ulaşmak isterler. Bu haberleri de topluma ulaştırırken türlü sıkıntılar yaşamaktadırlar. Hepimiz Amasya’da yaşıyoruz. Amasya’nın gelişmesi için çaba sarf ediyoruz. Bu anlamda sizlere de büyük görev düşmektedir. Bizim en büyük gücümüz halkımızdır. Halkımızın taleplerini bizlere iletme noktasında sizde önemli bir sorumluluk taşıyorsunuz. Bizler sürekli halkın içerisindeyiz, sürekli halkımızı, esnafımızı ziyaret ediyoruz. Taziye ziyaretlerine, düğünlere katılarak acısında, sevincinde onlarla birlikte olmaya çalışıyoruz. Yeri geliyor bir çiftçimizin bahçesine gidiyoruz. Kısacası devlet olarak her tarafa ulaşmaya çalışıyoruz. Geldiğimiz günden bu yana her kesimi dinliyoruz. Bu anlamda basın da bize ne kadar yardımcı olursa, bizde o derece başarılı oluruz” şeklinde konuştu.