Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Necip Fazıl Kısakürek Gençlik ve Kültür Merkezi Bilgievi (NFK) idareci ve öğrencilerinden oluşan heyeti makamında kabul etti.

Ziyarete NFK Müdürü Ali İhsan Sonugür, Müdür Yardımcısı Ömer Çelik ve öğrenciler katıldı. Lise öğrencilerine yönelik yapılan faaliyetler hakkında Başkan Burhanettin Çoban'a bilgi veren Müdür Ali İhsan Sonugür, bu yıl içerisinde NFK'ya lise eğitimlerine yönelik 400 kız, 350 erkek öğrencinin başvuruda bulunduğunu ifade etti. Sonugür, 400 öğrencinin bir fiil ders kurslarından, 350 öğrencinin ise sosyal aktivitelerden faydalandığını belirtti. Bilgi Evi'nde İngilizce ve diksiyon kurslarının da verildiğini kaydeden Müdür Ali İhsan Sonugür, çeşitli seminerler ve gezi organizasyonlarının da yapıldığı birçok aktiviteye imza attıklarını ifade etti.

Seçim projelerinden olan bilgi evlerinin Afyonkarahisar'da büyük rağbet gördüğüne dikkat çeken Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ise, ilk etapta iki ya da üç tane bilgi evi oluşturmanın planlarını yaptıklarını, ancak büyük ilgi gören bilgi evi sayısının şu an 8'e çıkarttıklarını, 9'uncusunun ise temelini attıklarını söyledi. Kendisinin de zor şartlarda okuduğunu ifade eden Başkan Burhanettin Çoban, azim olduğu sürece başarılamayacak bir şeyin olmadığını dile getirdi.