Adana Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu Yönetmeni ve Pedagog Dr. Rasim Aşın, kendi göz ameliyatını görüntüledi.
Sahnelediği çocuk oyunlarında hastane ve doktordan korkmamak gerektiğini sık sık vurgulayan Dr. Rasim Aşın, kendi göz ameliyatını da oyunlarında görsel malzeme olarak kullanmak için görüntüledi. Rasim Aşın, “Yaptığım şey, hastaneler ve doktorlarla ilgili olarak toplumdaki yanlış algıyı düzeltme konusunda küçük bir dokunuş” dedi.
Medical Park Tarsus Hastanesi’nde gözündeki rahatsızlık için ameliyat olması gerektiğini öğrendiğinde yine oyunlarında değerlendirip çocuklara cesaret vermek için operasyonu baştan sona tüm aşamalarıyla görüntüye almaya karar verdiğini belirten Aşın, “Ameliyatımı yapan Op. Dr. Yüksel Demirci ‘Bizim için de iyi olur’ diyerek izin verince kameramı aldım. Her aşamasını görüntü ve fotoğraf olarak kaydettim. Ameliyat sırasında doktorumla mini bir röportaj da yaptım. Ameliyatım çok renkli geçti. Ameliyathaneye girip çıkarken elimde kamerayı gören diğer hastalar çok şaşırdılar" dedi.
DENEYİMLERİNİ PAYLAŞIYOR
Uzun yıllar televizyon haberciliği yaptıktan sonra 2005’te tiyatroya ağırlık verdiğini belirten Dr. Rasim Aşın, insanların hastane ve doktorlar hakkındaki kaygılarının yanlış olduğuyla ilgili deneyimlerini uzun süredir sahnede paylaştığını söyledi. Çocukluğunda birkaç kez ameliyat olduğu için doktorlar ve hastanelerin korkulacak yerler olmadığını öğrendiğini anlatan Dr. Aşın, “Bunu, tiyatroyla buluştuğum çocuklara da aktarmak için oyunlarımda hastaneler ve doktorlarla ilgili sahnelere yer veriyorum” dedi.
TRT’de Çocuk Kalbi programının oyunculuğu ve sunuculuğunu da yürüten tiyatro sanatçısı Pedagog Dr. Rasim Aşın, çocukların görsel malzemeyle daha kolay öğrendiğini söyledi. Dr. Aşın, “Görsellik, anlatımınızın inandırıcılığını artırıyor. Anlattığınızın değeri daha üste çıkıyor. Hastanelerle ilgili görsel malzemeleri kullandığım oyunlar sayesinde daha önce doktora gitmek istemeyen çocukların birçoğu artık korkmadan gidiyor. Çünkü görüntülere bakarak ‘Korkacak bir şey yokmuş’ diyor” şeklinde konuştu.