İstanbul genelinde düzenlenen etkinlik kapsamında Eyüp Sultan Camisinde dua ederek güne başlayan bir günlük askerlik yapacak olan engelli gençler, Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın tarafından kınası yakılarak askere uğurlandı.
Dünya Engelliler Haftası kapsamında Eyüp Belediyesi tarafından askerlik çağına gelmiş engelli gençler, Hasdal Kışlasına uğurlandı. Eyüp Sultan meydanında düzenlenen Asker Uğurlama Törenine İstanbul genelinden 450 engelli genç ve ailesi katıldı. Sabah saatlerinde Eyüp Sultan’a gelen gençlerin edilen duaların ardından Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın tarafından kınaları yakıldı. Programın ardından engelli gençler dualarla bir gün askerlik yapacağı Hasdal Kışlası’na uğurlandı.
"Bizim medeniyet anlayışımıza göre, birbirimize emanetiz. Her insan diğerine emanettir" diyen Aydın, "Bugün Hasdal Kışlası’na askere uğurlayacağımız kardeşlerimizde her birimize bir emanet, ailelerine, komşularına, akrabalarına emanet ve belediye başkanlarına emanettir. Biz, bu emanetlerimize her zaman sahip çıktık ve çıkmaya devam edeceğiz. Bugün bir günlük eğitim, bu emanet anlayışımızın yansımasıdır diye düşünüyorum. Bu emanetimize sahip çıkalım ki Rabbimiz bizi mükafatlandırsın" dedi.
Öte yandan bir gün askerlik yapacak bir genç ise askere gitmek istediğini söyledi. Gencin annesi ise mutluluğunu dile getirerek, "Bizim için en büyük bir mutluluk engelli de olsa engelsiz de olsa, bir günlükte olsa bizim için bir heyecan" diye konuştu.