Ardahan bölgesinin doğal ve turistik zenginliklerinin uluslararası alanda tanıtımına önemli katkılar sağlayan ve birbirinden renkli ve nitelikli etkinlikleriyle sporseverlere büyük keyifler yaşatan “Çıldır Altın At Uluslararası III. Kış Şöleni”nde Ardahan Üniversitesi Rektör Prof. Dr. Korkmaz yerel ve ulusal basın-yayın mensuplarının sorularını yanıtladı.
Ardahan Valiliği, Ardahan Belediyesi, Ardahan Üniversitesi, Çıldır Kaymakamlığı ve Çıldır Belediyesi’nin işbirliği ile Çıldır Gölü’nde gerçekleştirilen şölende gazetecilere önemli açıklamalar yapan Rektör Prof. Dr. Korkmaz, “Tarihi, kültürü, kaynakları ve kimliğiyle Türkiye’de yeni bir diriliş hareketi var. Bunu çok iyi değerlendirmemiz gerekiyor.” diyerek, ülkemizin öz kaynaklarıyla kendini yeniden keşfettiğini ifade etti.
“ÖNÜMÜZDEKİ 20 YILDA DÜNYANIN EN YAŞANILABİLİR YERİ ARDAHAN OLACAKTIR”
Ardahan’ın doğal, kültürel, turistik ve köklü değerleriyle birlikte gelecekte dünyanın en önemli yaşam alanlarından biri olacağını belirten Rektör Prof. Dr. Korkmaz, “Yabancı bilim insanlarına göre 20 yıl sonra dünyanın yaşanabilir en önemli yerlerinden biri olarak Ardahan kabul edilmektedir. O bakımdan Ardahan’ımızı biz yeniden keşfetmeliyiz. Bu coğrafyayı tanıtarak bir barış iklimine çevirmeliyiz. Bunun için yeteri kadar kaynaklarımız var. Bu konuda üniversite olarak ilimizin diğer kurumlarıyla birlikte üzerimize düşen görevi en iyi şekilde yapmaya gayret ediyoruz.” sözleriyle, Ardahan’da yapılacak faaliyetler ve projelerin önemine vurgu yaptı.