Vali Erdal Ata başkanlığında bir araya gelen Gaziantep bürokratları, çocuk ve yaşlılara yönelik bayram ziyaretleri gerçekleştirdi.
Vali Erdal Ata’nın öncülük ettiği bürokratlar, çocuklar ve yaşlıları unutmadı. Bayram ziyaretleri kapsamında ilk olarak Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Gaziantep 0-6 Yaş Çocuk Yuvası Müdürlüğü’nde kalan minikler ziyaret edildi. Daha sonra Gaziantep Valiliği 7-12 Yaş Grubu Şahinbey Çocuk Yuvası ziyaret edildi. Ziyaretin üçüncü durağı Gaziantep Huzurevi oldu. Son ziyaret ise Gaziantep Sevgi Evleri Yetiştirme Yurdu’na gerçekleştirildi.
Ortadoğu’da yaşanan trajediden dolayı buruk bir bayram havası yaşandığını ifade eden Gaziantep Valisi Erdal Ata, şunları söyledi:
“Ortadoğu coğrafyasında özellikle Gazze, Suriye, Irak’ta büyük bir trajedi yaşanıyor. Binlerce insan evinden, yurdundan oldu. Can kayıpları var. Barış ve huzurun, kardeşliğin olduğu, kanın dökülmediği bir Ramazan Bayramı geçirmemizi temenni ediyorum.”
Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de konuşmasında Ortadoğu’da yaşanan drama değindi. Fatma Şahin, şu açıklamada bulundu:
“Yaşanan olaylardan dolayı çok üzüntülüyüz. Mübarek Ramazan ayında olmamıza rağmen Ramazan ayının manevi iklimi, birliği, beraberliği, kardeşliği, hoşgörüyü güçlendirmesine rağmen bugün İslam coğrafyasında Filistin, Gazze, Suriye’de yaşananlar bizi derinden üzmektedir. Bu konuda elimizden geldiği ölçüde ülke olarak değer siyaseti yapıp; doğrunun, haklının, mazlumun, mağdurun yanında yer alıyoruz. Savaşta en çok çocuklar, kadınlar, dezavantajlı gruplar mağdur ve muhtaç oluyor. Bir taraftan bütün gücümüzle onların yardımına koşuyoruz. Bir taraftan kapılarımızı, gönüllerimizi açıp onlara bütün desteklerimizi veriyoruz. Ama bu olayların olmaması için de hem gayret edip hem dua ediyoruz.”
Gerçekleştirilen ziyaretlere Vali Erdal Ata ve Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in yanı sıra; İl Emniyet Müdürü Ali Gezer, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Adnan Arslan, Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü İsmet Zor katıldı.