IĞDIR (İHA) – Iğdır’da dört ülkenin katılımıyla yapılan Nevruz programında sahne alan misafir ülkelerin ses sanatçıları ile halk dans ekipleri muhteşem bir gösteri sundu.
Iğdır’da kutlanan Nevruz Bayramı kapsamında Azerbaycan, Gürcistan ve İranlı ses sanatçıları ve halk dansları grupları sahne aldı. Gün boyu devam eden kutlamalar kapsamında keyifli anlar yaşayan Iğdırlılar, sahne alan misafir ülkelerin sanatçıları dansçıları büyük beğeni topladı. Nevruz Bayramı’nın yüzyıllardan bu yana Iğdır’da kutlandığını anlatan Serdar Ünsal, özellikle bu yıl İran, Azerbaycan ve Gürcistan’daki sanatçı konukların katılmasıyla daha renklendiğini söyledi.
Emir Şıktaş da bugün komşu üç ülke sanatçıları ile nevruzu kutladıklarını ve bu anlamda programın coşkulu geçtiğini belirtti. Şıktaş, “Komşu ülkelerden gelen sanatçıların bayramımızı şenlendirdiğinden dolayı kendilerine teşekkür ediyorum. Uluslararası boyuttaki bu programın devamını bekliyor, herkesimin dostluk içerisinde kutlamasını diliyoruz” dedi.
Zübeyde Hanım Bulvarı’na devam eden Nevruz Bayramı kutlamalarına Azerbaycan, İran ve Gürcistan ülkelerinde üst düzey bürokrat, sanatçı ve çok sayıda vatandaş ile öğrenci katılımdı.