Halkların Demokratik Partisi (HDP) Muş Milletvekili olarak seçilen Doç. Dr. Ahmet Yıldırım ve Burcu Çelik Özkan, mazbatalarını aldı.
7 Haziran genel seçim sonuçlarına göre HDP’den Muş Milletvekili seçilen Doç. Dr. Ahmet Yıldırım ve Av. Burcu Çelik Özkan, bugün mazbatalarını aldı. Muş Adalet Sarayı’nda düzenlenen törenle İl Seçim Kurulu Başkanı Mesut Şengönül, milletvekili seçilen Yıldırım ve Özkan’a mazbatalarını vererek tebrik etti. Mazbatalarını alan HDP’li Milletvekilleri adliye çıkışında gazetecilere açıklama yaptılar. Hem memlekete hemde ülkeye barış dileklerinde bulunan Burcu Çelik Özkan, "Elbette ki çok mutluyuz. Umarız yeni dönemde hem memleketimiz için hem şehrimiz için güzel günler bizi bekliyor olacaktır inşallah. Hem ülke hem de memleket için barış diliyoruz biz. Artık gerçekten demokratik bir hayatı istiyoruz. Tüm halklar için hayırlısı olsun inşallah” dedi.
Mazbatayı sadece kendisinin değil seçim çalışamlarına emek veren herkesin olduğunu ifade eden Doç. Dr. Ahmet Yıldırım ise, “Bu mazbatanın Türkiye’de bütün halkların, dinlerin, mezheplerin, kültürlerin ve bu farklılıkların zenginliğine hizmet edecek ve toplumsal barışı sağlayacak bir atmosfere vesile olmasını temenni ediyorum” şeklinde konuştu.