Orhan UZUN/İZMİT(Kocaeli) ()- BİLİM Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Cengiz Topel Havalimanı'nda yaptığı açıklamada, İstanbul'da 3'üncü havaalanı bitse bile yine de ihtiyaca cevap veremeyeceğini, bu nedenle Cengiz Topel Havalimanı'nın çok önemli hale geldiğini belirterek, "Burada hedef 2016 yılında Trabzon'un dışında Antalya ve Erzurum'a da uçuşlar gerçekleştirmek" dedi. 
Bakan Fikri Işık önce Kocaeli'nin Kartepe İlçesi'nin Eşme bölgesinde sel baskınlarına karşı yapılan dere ıslah çalışmalarını inceledi. Daha sonra geldiği Cengiz Topel Havalimanı'nda inceleme yaptı. Havayolu şirketlerinin ekonomik bulmadıkları için sık sık uçuşlarını durdurduğu havaalanında çalışmalarla ilgili bilgi alan Bakan Işık, "Havayolu ulaşımı bizim için artık zenginlerin ulaşım yolu olmaktan çıktı, halkın ulaşım yolu haline geldi" diyerek Kocaeli'nin Türkiye'nin her bir köşesinden gelen insanların buluştuğu, kaynaştığı ve birlikte yaşadığı bir il olduğunu hatırlattı.
Türkiye'de hava ulaşımına ilginin hızla attığını, şu anda Atatürk ve Sabiha Gökçen Havalimanı'nın ihtiyaca cevap veremez hale geldiğini, 3'üncü havaalanı ve Sabiha Gökçen'e yapılacak yeni pistin de sorunu çözmeyeceğini belirtti. Bakan Işık, Cengiz Topel Havalimanı'nda uçakların sisli havalarda da rahat iniş kalkışı için eksik olan ILS cihazının konulduğunu, bunun için de görüşü engelleyen iki ayrı noktadaki tepenin 1 milyon metreküp hafriyatla uygun hale getirildiğini belirterek, "Cengiz Topel Haavalanı bir yıl içinde 10 milyon üzerinde yatırım yapılan bir havalimanı olacak. Burada hedef 2016 yılında Trabzon'un dışında Antalya ve Erzurum'a da uçuşlar gerçekleştirmek" dedi. 
SİYASET ÇÖPLÜĞÜ DOLU
Bakan Fikri Işık burada bir gazetecinin "HDP barajı aşamazsa ülke bölünür" açıklamalarını hatırlatması üzerine ise şu cevabı verdi:
"Siyasette tehdit dilinin kullanılması hiçbir zaman o dili kullanana fayda vermemişti. Bizim milletimiz tehdide boyun eğmez. Tehdit dilini kullananlara da prim vermez. O açıdan Türkiye'de bir demokratik olgunluk var. Türkiye'de herkes demokratik olgunluk çerçevesinde  mücadelesini verir. Bu mücadelenin demokratik kural,  teamüller ve geleneklere uygun olması esartır. Hiç kimseyi tehdit ederek şöyle olur böyle olur gibi yaklaşımla siyaset yapamazsınız. Bu şekilde siyaset yapmak isteyenlerle zaten siyaset çöplüğü yeterince dolu."

FOTOĞRAFLI