Amasya Valisi İbrahim Halil Çomaktekin, “Sevgili Peygamberimiz bize, inanan insanın yaşadığı topluma kayıtsız kalamayacağını, yanı başında acı çeken birine, gözyaşı döken bir ihtiyaç sahibine, geleceğe dönük ümitlerini daha hayatının baharında iken kaybetmek üzere olan bir yetime sırt dönemeyeceğini öğretmiştir” dedi.
Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Vali Çomaktekin, “Rahmet, sevgi, hoşgörü ve adalet gibi erdemli değerleri kişiliğinde toplamış olan Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa, hayatı boyunca insanları doğruluğa, iyiliğe, yardımlaşmaya teşvik etmiştir. İslam’ın evrensel, çağlar üstü mesajını taşıyan yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim, onun aracılığıyla insanlığa tebliğ edilmiştir” ifadelerini kullandı.
“Sevgili Peygamberimiz, insanların yoldan çıktığı, iyi ile kötüyü ayırt edemez duruma geldiği bir dönemde, alemlere rahmet olarak gönderilmiştir” diyen Çomaktekin, mesajına şöyle devam etti; “Bu düşüncelerle Kutlu Doğum Haftası boyunca gerçekleştirilecek olan etkinliklerin bütün insanlığın, kardeşlik, merhamet, hoşgörü, barış, karşılıklı sevgi ve saygıda buluşmasına vesile olmasını temenni ediyor, Kutlu Doğum Haftasının Amasyamıza, ülkemize, İslam alemine ve tüm insanlığa hayırlar getirmesini diliyorum.”